Land en regio

Thailand is een groot en uitgestrekt land met een tropisch klimaat. Het merendeel van de Thaise bevolking is boeddhist. Het is een prachtig land met een mooie natuur en een rijke cultuur, die bij veel toeristen heel geliefd en gezocht is.
Talent foundation PvT is sinds 2010 actief in Thailand, voortbouwend op een door een Nederlandse ex-pat op persoonlijke titel gestarte studiefonds voor talentvolle jongeren in het bergachtige Noorden van het land. In dat gebied wonen veel families die een armoedig boerenbestaan leiden. Er zijn weinig scholen en de talenten moeten daarom vaak buiten hun eigen streek verder willen leren. Talent Foundation PvT draagt meestal bij aan de kosten van dit vervolgonderwijs.

Landencommissie

In Thailand wordt de landencommissie momenteel gevormd door Ludy Oosterhof, Adri Wildeboer, Bas van Loon en Atthaporn Rosdee. Ludy is eind 2014 samen met haar partner Adri geëmigreerd naar naar het dorp Doi Saket in Noord -Thailand.Bas ging met vervroegd pensioen in 2014 en begon met de bouw van een eigen huis in Ban Patew in Noord-Thailand. Tegenwoordig woont hij de helft van het jaar in Thailand en de andere helft in Amsterdam. Angkana (Na) Pun-Ong is Thaise en naast haar werk als makelaar aktief in vrijwilligerswerk en lokale fondsenwerving.

Ondersteunde Talenten

Gezien het grote aantal sinds 2009 in Thailand ondersteunde Talenten, wordt de samenvatting over hun achtergrond, ambitie en ontwikkeling en eventuele link naar hun meer gedetailleerde persoonlijke informatie op de volgende 3 aparte webpagina's gegeven: