Talent en ambitie: Lerares worden!

Geboortejaar: 2003

Ondersteuning: 3580 euro.

Voor: Opleiding Swahili en Aardrijkskunde aan Baraton university.

Periode:
2022-2026

Status: Gestart in september 2022. Heeft moeten switchen naar Swahili ipv Frans.

Financiering
Combinatie van specifieke en algemene particuliere donaties.
Uit de aanvraag (augustus 2022):
"I am the second born in a family of 5 children. I come from a disadvantaged background whereby my father is 63 years and affected healthwise due to drinking cheap liquor as a result of psychiatric illness in the past. My mother is 45 years old and she is ill from asthma attacks regularly. Both parents have no permanent income and they depend on casual work when its available. My mother is mostly the one who works and she struggles to get some money to buy us food for the 7 of us in the family."
Ambitie/droom:
I would really love to study and achieve first class honours and further my studies to become a university lecturer in French and Geography. The better position will enable me achieve my other dreams of supporting my family while mentoring any other bright girl from disadvantaged background and support her to achieve her dreams."
I enjoy writing and reciting poems about fairness to all human life. I master languages very fast and I currently speak French and English fluently next to Swahili and Mother tongue. In my high school time I was the French President, which means the leader of the French department of the school and I balanced always performing well in academics. I also recite poems in French during music festivals. I studied at Starehe girls secondary school in Nairobi and was the best French student of my year.
September 2022
Vandaag hoorden wij van Magdaline dat er bij aankomst op de universteit bleek dat er onvoldoende studenten waren om de leergang Frans richting universitair docentschap te vullen. Wel een opleiding om tolk te worden, maar dat was niet de droom van Magdaline. Haar werd voorgesteld dat ze wel de opleiding Kiswahili en Geography kon kiezen. Ook in Swahili had zij het heel goed gedaan met een 9,5 op de middelbare school. Wij denken dat ze daarmee een goede keuze maakt, maar wel erg jammer voor haar Frans en weer een duidelijk teken dat in Kenia het lang niet altijd gaat zoals je graag wilt of denkt. Zij heeft al een kamer gevonden samen met een andere student.

Maart 2023
We hebben veel contact met Magdeline, Zij is vaak online en deelt informatie hoe het op school gaat en hoe het met haar gaat. Ze deelt een kamer met een schoolgenoot en van daaruit kan ze naar de universiteit lopen. Tot nu toe heeft ze alle tentamens goed gehaald. Ze zijn nu alweer bezig met het einde van academic jaar-examen. Naast haar schoolleven luistert ze veel naar Franse, Spaanse en Engelstalige muziek. Ook houdt ze zich bezig met een global platform genaamd GGBC (Global Give back Circle) dat werd geinitieerd nadat Michelle Obama en een aantal gerenomeerde vrouwen een campagne begonnen om meisjes uit arme gezinnen te empoweren door Onderwijs.
Ze kwam ook in de kalender van deze organisatie vorig jaar 2022 (Digital Generation: Our Generation).
Microsoft mentors probeert te helpen om de digital divide in Kenya te overbruggen. Ze heeft een Franstalige mentor in de USA met wie ze ook in Frans kan chatten. Want ze houdt van de Franse taal. Ze is zich heel erg bewust van haar rol, zo is te zien bij de opmerking van haar Franse mentor Alice Ancel (Senior Partner Development Manager):


Magdaline is a bright student who impressed me with her first letter. She is determined to succeed and dedicated to working hard. While supporting her family she focuses on furthering her education to have a successful career. Mentoring Magdaline has inspired me to evaluate my own successes and challenges.

Oktober 2023

In haar aanvraagformulier schreef Magdaline al "I enjoy writing and reciting poems about fairness to all human life"! Onlangs schreef ze met dit talent en interesse onderstaand gedicht waarin ze uitdrukt wat de ondersteuning van de Talent foundation voor haar en talenten in andere landen heeft betekend.

 

Survive !

Owning survive, my reachable possession!
And about to let go,
Let go of hope to hope,
Hope for; say change, say life, say a talent skill!

A daily despair,
That I remain unskilled,
For dictated centuries,
A marshall by the reality,
Chances so unreachable!
So was mama sweetly frank,
She should find a meal!
My conscience sad,
Life 'en route' to sadder days!
Survive again, how?
The village does proclaim me poor,
Unworthy to be heard,
My solitary positivity weakened!
But today is here!

The memories of a morning,
Still within me,
A knock on my door,
'I am from Talent Foundation'
The reach out news given,
Still unbelievable!
The feeling still, a disbelief!
Massive gratefulness,
For this noble opportunity,
To pursue my career and talent!
The clock ticks,sun rises up high in the sky,
evening creeps in !
Efforts in a blooming talent,
Living the magical embrace!
Anonymous volunteers,they are!
Loved and supported, I trust my future !

Like flowers,you made me blossom!
Yes Talent Foundation!
You illuminated rays of hopes,
Perfect and craved,by enfeebled talents!
Today has a meaning,
Life is meaningful!

Indonesia and Malawi talents couldn't have made it without you,
Inspired Nepal and Nicaragua,
Not forgetting the talented in Argentina!
The vision of excellence,
Is what you defined!

Eternally grateful, Thailand talents proclaim!
Much obliged, are,of Guatemala!
Truly honored, are Kenyan individuals!
For getting identified,
Efforts amazingly recognised,
Huge reliefs sighed!
Moulded to achieve!
Long live TF

Magdaline

November 2023

Met Magdaline gaat het goed. Zij heeft een goede start gehad in haar tweede jaar. Zij is een betrokken student, zowel op de campus en daar buiten en zeker zeer begaan met haar familie. We hebben haar dit jaar voorgedragen voor de Talent award 2023 voor haar inzet op school en in haar gemeenschap.

Zij heeft maandelijks digitaal contact met de Global Give back circle group waar ze haar verhaal kwijt kan of ze elkaar inspireren en daarnaast heeft ze contact met haar internationale mentor. Een Franse vrouw in New York Alicia Ancel die ook aangesloten is bij de global give back circle.

Magdaline is verder actief in een student Prayerband, waarmee ze wekelijks op zaterdag het ziekenhuis bezoeken om zieken bij te staan op de Jeremic University Hospital Baraton. Ze praten met patiënten, praten over hun ziekte, luisteren naar hen en geven hoop en afleiding.


Zij heeft oog voor de nieuwe talenten van de Talent Foundation om ze te verwelkomen in de Talent familie. Hieronder verwelkomt ze Faith, omdat de voorzitter van de Kenia commissie op reis was.

 

PvT Award 2023
Op 1 december 2023 is de Peter van Tilburg Award 2023 toegekend aan Magdaline in Kenia. Zij was op basis van de ontvangen voordracht van de landencommissie Kenia door het bestuur uitgekozen als het voorbeeld Talent van 2023. De motivatie daarvoor was dat Magdaline in 2023 het motto van de naamgever van de Award “Ontwikkel je talenten, niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen vooruit te helpen” heel concreet in de praktijk heeft gebracht. 


De motivatie op grond waarvan de PvT Award 2023 aan Magdaline is toegekend is te lezen via deze link.Februari 2024: Besteding PvT Award
Magdaline blijft ons positief verrassen! We kregen een uitgebreid verslag van de bijzondere wijze waarop ze het motto van Peter van Tilburg "Gebruik je talenten niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen vooruit te helpen" heeft ingevuld met de geldprijs die aan de de Talent Award is verbonden.
Magdaline heeft op 11 februari haar oude school bezocht, waar ze lesgaf aan ongeveer 80 tienermeisjes over menstruatie en over wat te doen om als meisje succesvol te worden in de toekomst. Hierbij heeft ze verbandmateriaal uitgedeeld onder het motto ‘no girl should miss classes, because of lack of sanitary pads’! Het uitgebreide verslag met foto's van het bezoek is te lezen via de volgende link.