Talent en ambitie: Verpleegkundige worden!

Geboortejaar: 1999

Ondersteuning: 3000 euro.

Voor:  Volgen opleiding aan Boromarajonani College of Nursing in Chiang Mai.

Periode: 2018-2022

Status:  Succesvol afgerond in juli 2022
Financiering
Algemene donaties
Uit de aanvraag (April 2018):
"Ik ben in Chiang Rai geboren op 29 April 1999. Als baby werd ik door mijn vader bij een broer ondergebracht. Deze oom en tante hebben mij grootgebracht. Ik woon nu in Ban Cheung Doi nabij Doi Saket.
Ik ging op school bij een overheidsinstelling die voor wezen zorgt. Matayom 4 tot 6 volgde ik op de middelbare school in Doi Saket.Ik studeer inmiddels Verpleegkunde bij het Boromarajonani College of Nursing in Chiang Mai. De studiekosten bedragen 10,400 Baht per semester. Die kosten zullen door mijn oom worden betaald. Mijn moeder zorgt voor de rest. Verpleger worden is zwaar, maar ik houd ervan om mensen te helpen. Later zou ik graag gaan werken in Nakornping Hospital in Mae Rim.


Ambitie/droom:
"As a young boy I saw the local doctor visiting sick people, and helping them to return to a healthy life. That’s what I wanted to do in the future: to study medicine. But later I realised that becoming a doctor is very difficult and takes many years. I then took part in several information camps for students, like dentistry, pharmacy, etc. That is when I discovered Nursing. Becoming a nurse came very close to my dream to help people with their health."
Januari 2019
Siraphob begint aan het tweede semester van het eerste studiejaar. Hij vindt de studie erg leuk vooral vakken als anatomie en fysiologie. Hij heeft daarnaast veel sociale activiteiten, zoals zingen en sport. Hij woont in de dormitory van het College. Zijn (stief-)moeder helpt financieel.
Januari 2020
Siraphob zit nu in de fase van de studie ‘algemene verzorging’. Hij heeft daartoe ook stagegelopen in het grote Nakorping Hospital in Chiang Mai. Hij heeft veel plezier in zijn werk en in de omgang met patiënten. Hij ervaart soms wel stress omdat hij bang is niet goed genoeg met de patiënten om te gaan. Sommige patiënten zijn soms erg moeilijk in de omgang. Hij ziet het als uitdaging zich daar meer op te focussen. Als specialisatie voor later denkt hij nu aan verzorging in de psychiatrie. Hij ervaart steun van leraren en vrienden in het leerproces. Hij maakt op ons een gemotiveerde indruk.
Januari 2021
Siraphop heeft sinds september j.l. op verschillende plekken in het ziekenhuis stagegelopen: van de verloskamer tot de psychiatrische afdeling en de kinderafdelingen. Ook bij hem zien we een brede ontwikkeling van zijn persoonlijkheid. Hij heeft eveneens stagegelopen op de Intensive Care. Dit derde jaar staat ook in het teken van veel en veel verschillende korte stages in het ziekenhuis. Echte keuzes m.b.t. tot een toekomstige specialisatie heeft hij nog niet gemaakt. In het vierde jaar komen ook management en organisatie aan bod en het stellen van eenvoudige diagnoses.

Januari 2022
Van Augustus tot en met December 2021 heeft Siraphob internships (stages) gedaan in verschillende ziekenhuizen in en rond Chiang Mai: Nursing Administration; Maternity ward (verlosafdeling); Primary Care; Community Nursing; Internal Medicine. Hij was in februari klaar met de studie Nursing – Graduation - op de examens voor de Professional Nursing Licence na (beroepscertificering); die verwacht hij voor 1 Juli te voltooien.
Hij is tevreden met het resultaat van de studie, had het een jaar geleden bijna opgegeven omdat de veelheid van vakken ook heel veel studie vereiste; gelukkig heeft hij doorgezet. Het moeilijkste vindt hij Interne geneeskunde, een heel breed vak met veel deelspecialismen. Het mooiste en meest bevredigend vindt hij de zorg voor en het begeleiden van de patiënten.
Hij voelt zich zelfverzekerd in zijn werk; maar hij weet ook dat hij moet blijven leren omdat procedures en richtlijnen veranderen en ook in ziekenhuizen en op afdelingen kunnen verschillen.