Talent en ambitie: Werktuigbouwer worden!

Geboortejaar: 2007
Ondersteuning: 1973 euro.

Voor: Volgen 3-jarige middelbare beroepsopleiding Technisch Industriële Mechaniek.

Periode: 2023-2025.

Status: Gestart in maart 2023.

Financiering

Particuliere donaties

Uit de aanvraag (maart 2023):
"Mijn ouders zijn een aantal jaren geleden uit elkaar gegaan, ik was klein. Ik ben de jongste van drie kinderen. Mijn oudste zus heeft al een partner en een dochtertje van 3 jaar. Dan volgt mijn broer die student is en ik ben het derde kind. We hebben het financieel moeilijk. Mijn vader geeft maandelijks een bedrag om mijn broer en mij te ondersteunen, maar het is een laag bedrag dat niet voldoende is om alle kosten te dekken. Mijn moeder zorgt voor het huishouden. Ons huis ligt dicht bij dat van mijn oma van moederskant. Mijn oma is ziek en mijn moeder, mijn broer en zus, een aantal van mijn tantes en ik zorgen samen voor haar.

Ik zie mijn vader een paar keer en af en toe neemt hij me mee voor een wandeling. Ik heb een goede band met mijn zus, haar gezin en ook met mijn broer. Ik hou heel veel van mijn moeder. Ik praat veel met haar, ze zorgt goed voor me en bovenal ondersteunt ze me in veel dingen in mijn leven. Ik bewonder haar omdat ze sinds ze van mijn vader is gescheiden, mijn broer, zus en mij alleen heeft opgevoed. We wonen in een dorp dat op ongeveer 12 kilometer van het stadje Santa Lucía ligt. Ik heb vrienden met wie ik graag voetbal. Ik ga ook naar de kerk, ik ga naar de missen in het dorp."

Ambitie/droom:
"Mijn ambitie is dat ik mijn studie af kan ronden en om als een goed opgeleide professional af te studeren. Ik wil een baan krijgen en een goede werknemer worden. Mijn droom is om een opleiding te volgen die me zal helpen om vooruit te komen in het leven en om mijn moeder financieel te helpen. Ik ben ook iemand die andere jongeren kan helpen om meer uit zichzelf te halen.
Ik heb goede studievaardigheden, ik studeer graag en leer graag nieuwe dingen. Ik ben behoorlijk gedisciplineerd en ordelijk. Ik kan rekenen op de steun van mijn broer en zus die me helpen bij het studeren. Beetje bij beetje leer ik de computer te gebruiken. We hebben geen computer thuis, maar ik zoek iemand van wie ik er een kan lenen.
Mijn ervaringen met studeren zijn goed en ik ben ervan overtuigd dat ik het door mijn wil kan bereiken. "

Oktober 2023

Dit jaar ben ik met veel goede moed aan mijn studie begonnen. Ik heb enkele barrières overwonnen en ik heb andere mensen ontmoet, mijn leraren en ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben goed gewend geraakt op het instituut en ik leer veel dingen die te maken hebben met mijn opleiding. Ik ben erin geslaagd om mijn huiswerk, de onderzoeken en de praktijklessen die elke klas moet doen, goed uit te voeren. Ik leer graag, ik hou van de opleiding die ik heb gekozen. ik wil mezelf goed voorbereiden om af te kunnen studeren en daarna een fatsoenlijke baan te krijgen. Ik wil goed presteren op mijn vakgebied. Het is mijn droom om als jongere mijn kennis bij te dragen en anderen te helpen. 

Dankzij de steun van Talent Foundation, van de parochie van Nuenen en van Verdad y Vida heb ik de middelen om mijn studie zonder grote ongemakken voort te zetten. Daar ben ik me erg bewust van. Ik ben heel tevreden en  blij met mijn studieprestaties. Ik heb geleerd om onderdelen in 2D te ontwerpen en om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen bij machines zoals draaibanken, freesmachines, graveerstiften, enz.  2D-staal is een materiaal dat wordt gebruikt voor de bewerking van gereedschappen voor koud werk. Dit metaal wordt gebruikt binnen de bouwsector, maar ook in de metaalverwerkende industrie. Je kunt problemen krijgen met draaibanken door bijvoorbeeld een te hoge snelheid van het snijden, teveel slijtage of zelfs door het materiaal van het voorwerp. Problemen met de freesmachine kun je krijgen bij het afstellen van het toevoermechanisme op de machine, het afstellen van de borgschroef of het vervangen van de spil. Al deze dingen heb ik leren begrijpen en uitvoeren.