Talent en ambitie: Veiligheidsdeskundige worden!

Geboortejaar: 2003

Ondersteuning: 2893 euro.

Voor:  Studie Occupational Health and Safety aan Chiang Mai Rajabhat University . .

Periode: 2022-2026

Status: Verloopt volgens plan.

Financiering
Legaat Taube-fonds.
Uit de aanvraag (Juli 2022):
Yui was born in Doi Saket and still lives there with her father (57), mother (56) and brother (22). Her father is a gardener, but is unemployed since Covid 19. Her mother gives massage, and is also unemployed since Covid 19. Her brother works and follows evening study Secondary School.
Ambitie/droom:
"Her introduction: “I chose to study Occupational Health and Safety out of my interest and passion for health sciences. Once I become a professional safety officer I will chose to work as a safety scholar in a hospital, which would maintain the safety of equipment, the environment, as well as the safety of people both physically and mentally. Which I like in this way and want to learn until I can apply the knowledge gained in my work to take care of people around me.

Februari 2023:
Yui heeft bijna het eerste jaar van haar studie erop zitten en is heel tevreden. Ze heeft veel vakken zoals: anatomie, fysiologie, microbiologie, schei kunde, natuurkunde en hygiëne. De practicum lessen van anatomie en microbiologie vindt zij het meest interessant en leuk, vooral
experimenteren en onderzoek doen in het laboratorium naar kwaliteit van voedsel, water en lucht. Engels krijgt zij 3 uren per w eek, zij spreekt nauwelijks tot geen Engels, verstaat een beetje.
Zij heeft al veel geleerd over beroepsziekten in diverse branches zoals gehoorproblemen in fabrieken, kantoorbanen waar mensen te veel achter de computer zitten en lichamelijke klachten krijgen en de invloed van slecht voedsel op de gezondheid. In het derde jaar gaat zij pas stagelopen en voorlichting geven over hygiëne en preventie. In het derde jaar gaat zij pas stagelopen en voorlichting geven over hygiëne en preventie. Zij ziet zichzelf dit in de toekomst wel doen in een overheidsbaan omdat de voorwaarden goed zijn en er veel behoefte is aan voorlichting en preventie. 

Uit de diverse A’s en B’s op de cijferlijst hierboven mag blijken dat Yui goede cijfers haalt. Volgende keer zijn de grades hopelijk in het Engels.....

Augustus 2023:
Het gaat goed met mij en de studie. Na de medische basisvakken in het eerste studiejaar, zijn de vakken in het tweede jaar meer praktijkgericht en moeilijker. Het tweede studiejaar zal afgesloten worden door een internship/stage van ca 10 weken, van half Maart tot eind Mei volgend jaar. We kunnen dan kiezen tussen een stage in een lokaal ziekenhuis of in een public health unit in een dorp. Ik vind de studie leuk en interessant, maar ook wel zwaar, er is zoveel leerstof om te onthouden! De leukste vakken zijn de practica, zoals EHBO oefenen. Sociaal leven: ik heb vrienden met wie ik samen studeer en ook vrije tijd samen besteed bijvoorbeeld wandelen of badmintonnen.
Ik heb nog geen part-time job, vooral omdat er weinig tijd voor is naast de studie.

Februari 2024:

Het afgelopen jaar was voor Yui voornamelijk studeren op school en weinig praktijkonderwijs.
Ze heeft veel in het laboratorium onderzoek moeten doen naar plantenstructuren en weefsel. Dat ging goed en vond ze interessant. Een moeilijk onderdeel voor haar was toxicologie binnen bedrijven en wat gif en invloeden van buitenaf doen met het lichaam en hoe dit te analyseren en te behandelen.
Vanaf december hebben ze training gehad op het gebied van bedrijfshulpverlening en branden blussen. Ook heeft zij kinderen voorlichting gegeven op het gebied van afvalscheiding. Yui woont nu in een dormitory vlakbij school omdat deze is verhuisd.