Talent en ambitie: Land- en tuinbouw leraar worden!

Geboortejaar: 2004

Ondersteuning: 2893 euro.

Voor:  Studie Agriculture teacher aan Chiang Mai Rajabhat University . .

Periode: 2022-2026

Status: Recent gestart.

Financiering
Legaat Taube-fonds.
Uit de aanvraag (Juli 2022):
Fluk is living with and taking care of his younger sister (10 yrs.); mother (36 yrs.) is remarried and lives with her new husband elsewhere for 3 years. When he will start his study, his sister will move in with grandmother (67 yrs.), and Fluk will support them financially. He is working fulltime in Minimarket in Chiang Mai, and plans to continue working there while studying.
Ambitie/droom:
"His introduction: “I want to be a teacher in Agriculture. My grandfather had a grape farm so there I learned something about farming. And I would like to teach others and pass on my knowledge. I have lived in a temple for three years and went to school there. Besides the regular school subjects, I have learned to paint. From my grandfather I have learned about farming”.

Februari 2023:
Fluk heeft ook zijn eerste jaar er bijna op zitten. Het is een goed jaar voor hem geweest en hij is vooral erg tevreden over de vele korte stages en het werk op de kwekerij. Engels is ook voor hem erg moeilijk en hij gaat proberen zich daar meer op te focussen. Hij leert veel over: voeding, ziektes, inenten van dieren en het verbouwen van groenten zonder chemicaliën. Ook leert hij veel didactische vaardigheden om de kinderen te enthousiasmeren en betrokken te houden bij de lessen die hij geeft.
Hij loopt bijna elke maand stage en geeft de oudere kinderen van basisscholen les op een soort van boerderij met dieren en kwekerij en leert ze zo over compost, preventie van ziektes bij dieren en gewassen en verbouwen van groente. Hij krijgt veel complimenten van medestudenten en
docenten omdat hij veel sociale vaardigheden heeft, hij is aangesteld tot ‘classleader’. Behalve het Engels wil hij de aankomende maanden ook zijn aandacht focussen op het werken in de kwekerij omdat dat erg belangrijk is voor de toekomst.