Land en regio

Kenia is een land in Oost Afrika en het ligt ter hoogte van de evenaar. Het is 14x zo groot als Nederland en telt zo’n 53 miljoen inwoners. De bevolking bestaat uit 42 verschillende stammen met hun eigen taal en gewoontes Met zijn natuurschoon en een overvloed aan wilde dieren is Kenia een van de belangrijkste bestemmingen voor een safari in Afrika.
Talent foundation PvT is actief in Moi’s Bridge, een klein stadje in Uasin Gishu District. Het ligt ruim 400 Km ten noord-westen van Nairobi. Moi’s Bridge ligt in een landbouwgebied met hoge werkloosheid. De meeste kinderen gaan naar de basisschool. Ongeveer 30 % van de kinderen krijgt de mogelijkheid om naar voortgezet onderwijs te gaan. Een heel klein percentage daarvan kan verder studeren. De talenten in Kenia krijgen van Talent foundation PvT de kans om toch verder te kunnen studeren of krijgen steun bij het opzetten van inkomen-genererende projecten.

Landencommissie

De landencommissie Kenia is sinds januari 2009 actief en opgericht door Tom en Elizabeth Hendriks die nu in Nuenen bij Eindhoven wonen, maar begin jaren 90 als tropenarts en verpleegkundige in Kenia werkzaam zijn geweest. Elisabeth is Keniaanse en de commissie bestaat daarnaast uit de Keniaanse leden Henry Kipkoech Ndiaga, Salina C. Saina, Isaac K. Metto en voormalig Talent Daniel Kelly Ndiaga die ter plekke de talenten begeleiden. Tom en Elisabeth onderhouden vanuit Nederland het contact met de commissieleden ter plaatse en gaan daarnaast regelmatig naar Kenia voor een bezoek aan familie en de door de Talent Foundation ondersteunde Talenten.

Ondersteunde Talenten

Gezien het grote aantal sinds 2009 in Kenia ondersteunde Talenten, wordt de samenvatting over hun achtergrond, ambitie en ontwikkeling en eventuele link naar hun meer gedetailleerde persoonlijke informatie op de volgende 3 aparte webpagina's gegeven: