Talent en ambitie: Familiebedrijf opzetten!

Geboortejaar: 1995

Ondersteuning: 3251 euro.

Voor: Volgen opleiding voor Ondernemerschap, Management en Marketing voor Kleine Bedrijven aan Technisch Opleidingsinstituut in Cobán, Alta Verapaz.

Periode: 2022-2024.

Status: Gestart in januari 2022.

Financiering
Uit de aanvraag (november 2021):
"Ik woon bij mijn ouders. We zijn met 5 broers (ik ben de op één na oudste) en ik heb nog een oudere zus. Twee broers zitten nog op de basisschool. Mijn familie leeft van de landbouw. We hebben geen andere bron van inkomsten. Het is erg moeilijk om een baan te krijgen en daarom zetten we ons volledig in voor de bewerking van het land en het verbouwen van ons voedsel. Ik maak ook deel uit van het Jongeren Ondernemers Project (landbouwproject). Ik vind het erg leuk om daaraan deel te nemen omdat ik veel nieuwe dingen leer. Ik doe er nieuwe ideeën op en leer nieuwe praktijken in de teelt van gewassen: hoe we onze gewassen kunnen verbeteren, hoe we producten en oogsten kunnen verhogen. Ik maak kennis met de voedingswaarde van elk product dat ik zaai. En ik leer hoe het ons helpt in onze voeding, in onze gezondheid. We delen zaden en producten met vrienden en vriendinnen van onze groep en hun families. Ik leer veel van dit project.
Op dit moment zie ik het als een beperking dat ik vele uren per dag besteed aan het werken op het land dat we bezitten met mijn familie. En dat gedurende de hele week. De weinige vrije tijd die ik nog heb, werk ik mee binnen de kerk en op zondag train en speel ik voetbalwedstrijden met mijn team. "
Ambitie/droom:
"Ik wil graag een technische/management opleiding doen. Dit zal me helpen om mijn werk met de landbouw beter te organiseren, zodat we een klein familiebedrijf kunnen opzetten. Ik wil daarom graag de opleiding voor Ondernemerschap, Management en Marketing voor Kleine Bedrijven gaan volgen aan een Technisch Opleidingsinstituut in Cobán, Alta Verapaz. Het is een studie voor enkele dagen in de week en de opleiding duurt twee jaar."