Talent en ambitie: Advocaat worden!

Geboortejaar: 2002

Ondersteuning: 602 euro.

Voor:  Volgen opleiding Law and Jurisprudence (weekend program) aan Faculty of Law, Rajabhat University Chiang Mai.

Periode: 2021-2022

Status: Studie afgebroken omdat hij in aanmerking kwam voor een betaalde opleiding bij de marine.

Financiering
Legaat Taube-fonds.
Uit de aanvraag (Juni 2021):
I do not have any brothers or sisters. My father passed away and my mother married again but I do not want to live with my stepfather. I am living with my grandmother Nil Sata, she is 73 years old. She has small jobs as an employee sometimes. Because I have a weekend program for my study, I can work in the Minimart shop of my aunt in the same village to earn some money for my study and daily costs."

Ambitie/droom:
"I want to the primary and secondary school in Doi Saket. I want to become a lawyer so I can help and improve the situation of people who are oppressed. To show that the law is above money and power."
Februari 2022
Doi heeft het eerste halve jaar van zijn studie vrnl. online gestudeerd. Hij heeft wel een keer een groepsopdracht met mede studenten moeten maken, daar was hij erg blij mee. Hij studeert vooral de basis van de rechtsspraak, later komen dingen als burgerrechten en familierechten aan de orde. Als er moeilijkheden zijn is er online ruimte om de leraren vragen te stellen, dat doet hij ook! De resultaten van het eerste semester zijn goed, gemiddeld een drie (4 is het hoogst). Hij moet 1 vak nog doen omdat hij niet aanwezig kon zijn bij dat examen.
Doi vindt discipline en het hebben van plezier belangrijk. Hij loopt bijna elke dag hard na zijn studie of werk om fit te blijven.Dat maakt volgens ons dat hij goed door deze periode van onlineonderwijs is doorgekomen en hij maakt een vrolijke en levendige indruk.
Mei 2022
Doi is gestopt met de weekendstudie advocatuur omdat hij is aangenomen bij de Thaise Marine. Hij heeft lang getwijfeld over de overstap omdat ook de advocatuur erg belangrijk is voor hem en hij enthousiast was over de studie. Nu kan hij echter de komende twee jaar een betaalde studie doen in Bangkok waarbij ook huisvesting voor hem wordt geregeld. Wij begrijpen zijn keuze om gebruik te maken van deze kans en wensen hem veel succes. Hij heeft de PvT foundation van harte bedankt en zegt dat het het hem veel vertrouwen heeft gegeven om ook deze kans te benutten.