Yvonne Mulder en Talent Foundation PvT zijn jarig!
24/10/2021
Aris in “De Nuenense Krant!”
24/03/2022
Yvonne Mulder en Talent Foundation PvT zijn jarig!
24/10/2021
Aris in “De Nuenense Krant!”
24/03/2022

PvT Award 2021
Op 30 januari 2022 is de Peter van Tilburg Award 2021 door Patricia, lid van de landencommissie Guatemala, uitgereikt aan Aris. Hij was op basis van de ontvangen voordrachten van alle landencommissies door het bestuur uitgekozen als het voorbeeld Talent van 2021. De motivatie daarvoor was dat Aris in 2021 het motto van de naamgever van de Award “Ontwikkel je talenten, niet alleen voor jezelf, maar ook om anderen vooruit te helpen” heel concreet in de praktijk heeft gebracht. Hieronder de uit het Spaans vertaalde verslag dat we van de commissie hebben ontvangen.

Uitreiking
De vrouwen van AMDE - een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van recente burgeroorlog - die op deze middag aanwezig zijn, spreken hun dankbaarheid uit voor het feit dat de Talent Foundation één van hun leden heeft uitverkozen. Deze prijs motiveert hen om andere jongeren, waaronder hun eigen kinderen, te ondersteunen en te stimuleren. Aris is voor hen een voorbeeld. Arís geeft aan dat het belangrijk is voor jongeren om bij de organisatie betrokken te zijn en er actief aan deel te nemen.

Gezellig samenzijn
Na dit ‘officiële’ gedeelte worden de aanwezigen uitgenodigd om te genieten van de gezamenlijke lunch die door de vrouwen van AMDE is klaargemaakt. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezellig samenzijn. Vanwege de ernstige situatie van de Covid-pandemie heeft Santa Lucía Cotzumalguapa nog steeds code rood. Voor bijeenkomsten gelden strenge maatregelen die door de regering zijn ingesteld. Om die reden was het helaas niet mogelijk om alle mensen uit te nodigen die we graag wilden uitnodigen. Vanwege de kwetsbaarheid van de oudere leden van AMDE was het ook niet mogelijk om veel leden van de jongerengroep van AMDE uit te nodigen. Hoewel we met een kleinere groep mensen bij elkaar waren, liet iedereen toch weten dat ze het een positieve en motiverende bijeenkomst vonden. In Guatemala-Stad hadden we diezelfde week een andere activiteit; daarbij hebben we ook gesproken over de prijs van de Talent Foundation en over de toekenning van die prijs aan Arís. Ook heeft Arís in een groep jongeren van zijn gemeenschap over de prijs verteld.