Kenia is een land in Oost Afrika en het ligt ter hoogte van de evenaar. Het is  14x zo groot als Nederland, en telt zo’n 44 miljoen inwoners. De bevolking bestaat uit meer dan 40 verschillende stammen met hun eigen taal en gewoontes. Met zijn natuurschoon en een overvloed aan wilde dieren is Kenia een van de belangrijkste bestemmingen voor een safari in Afrika.

Kaart Kenia

Talent foundation PvT  is actief in Moi’s Bridge, een kleine stadje in Uasin Gishu District. Het ligt ruim 400 Km ten noord-westen van Nairobi. Moi’s Bridge ligt in een landbouwgebied met hoge werkloosheid. De meeste kinderen gaan naar de basisschool. Ongeveer 30 % van de kinderen krijgt de mogelijkheid om naar voortgezet onderwijs te gaan. Een heel klein percentage daarvan kan verder studeren. De talenten in Kenia krijgen van Talent foundation PvT de kans om toch verder te kunnen studeren of krijgen steun bij het opzetten van inkomen genererende projecten.


LANDENCOMMISSIE

De  landencommissie Kenia is sinds januari 2009 actief en opgericht door Tom en Elizabeth Hendriks die nu in Nuenen bij Eindhoven wonen, maar begin jaren 90 als tropenarts en verpleegkundige in Kenia werkzaam zijn geweest.  Elisabeth is Keniaanse en de commissie bestaat daarnaast uit de Keniaanse leden  Henry Kipkoech Ndiaga, Salina C. Saina, Isaac K. Metto en voormalig Talent Daniel Kelly Ndiaga die ter plekke de talenten begeleiden. Tom en Elisabeth onderhouden vanuit Nederland het contact met de commissieleden ter plaatse en gaan daarnaast regelmatig naar Kenia voor een bezoek aan familie en de door de Talent Foundation ondersteunde TALENTEN.

Commissie 2016 + T&E

 

 

 

 

 

 


Ondersteunde Talenten
Sinds de start in Kenia in  2009 zijn en worden de hieronder vermelde Talenten financieel ondersteund door de Talent foundation PvT en ter plaatste begeleid door de landencommissie. Door op de foto van de Talenten  te klikken kunt u meer informatie over de achtergrond, voortgang en resultaat van de ondersteuning vinden.


SHARON

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding verpleegkundige

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-55) : 1894 euro voor opleiding in 2021-2022

Status/Resultaat:

September2020: Studie start vertraagd. Gaat waarschijnlijk beginnen in 2021


 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding Health records and Technology

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-54) : 2074 euro voor opleiding in 2020-2021

Status/Resultaat:

September 2020: Gestart met de opleiding Health records and Technology in Machakos. Abigael’s  instelling wacht nog tot de regering de volgende update geeft maar voorlopig blijven alle studenten thuis en worden er geen online lessen aangeboden.

Klik hier  of op de naam van Abigael voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.


 

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding elektricien volgen.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-53) : 1800 euro voor periode 2020 – 2023.

Klik hier  of op de naam van Crescence voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Januari 2020: Het gaat goed met hem. Hij moest even wennen aan de het universitaire leven en zelfstandig wonen zo ver van huis. Net als veel andere studenten gaat hij 2 keer per jaar naar huis op vakantie omdat de universiteiten op ruim 500 km afstand zijn van Moi’s Bridge.

September 2020: Muranga University is van plan om Online lessen weer te hervatten, de eerste poging eerder werd geen succes wegens technisch e moeilijkheden en het niet bereikbaar zijn van studenten. Er is nu een memo gestuurd naar alle studenten om zich voor te bereiden en laptops en andere benodigdheden die nodig zijn aan te schaffen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding verpleegkunde volgen.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-52) : 2800 euro voor periode 2019 – 2021.

Klik hier of op de naam van Isaac voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Augustus 2019: We troffen Isaac op een maandag ochtend op zijn werk in Cherangani County Hospital waar hij een korte stage loopt. Hij was helaas ziek en herstellende van een longontsteking. Voor deze stage loopt hij 2 uur ‘s ochtends vroeg en 2 uur ‘s avonds van en naar zijn werk en had daarbij geen goede warme kleding. Hij is duidelijk een doorzetter en ondanks dat hij niet lekker was kwam hij toch werken omdat het een feestdag was en er te weinig personeel was om de patienten te zien en behandelen. Hij moest werken in de behandelkamer van de polikliniek en was verantwoordelijk voor alle medicatie en injecties die de arts had voorgeschreven aan de patienten. Het is een regerings kliniek waar zelfs de basale benodigdheden vaak ontbreken. Ondanks dat deed hij gewoon zijn best om zijn patienten het beste te geven. Zijn supervisor was ook aanwezig maar was zo onder de indruk van onze onverwachte bezoek dat zij helemaal sprakeloos was. Zij is wel een goede supervisor voor Isaac en ze zijn tevreden met zijn werk.

Januari 2020: Isaac doet het goed en heeft zijn stage op de kinderafdeling en verloskunde goed afgerond en zijn praktijk examen gehaald. Hij heeft een theorie-blok gehad in December en hij bereidt zich voor op het eind tweede jaars examen in februari 2020.

September 2020: Isaac volgt sinds September online lessen, maar de examens waren afgelast omdat de helft van de studenten afwezig waren omdat ze geen mogelijkheden hadden online de lessen te volgen. De kosten per maand voor internet bundels zijn ongeveer 40 euro. Wij hopen dat hij binnenkort weer naar de opleiding mag komen. Hij had zich als vrijwilliger gemeld in Kachibora health Centre waar hij een paar maanden heeft gewerkt tot hun online lessen begonnen. Dit om extra ervaring op te doen en mee kunnen helpen mocht er drukte zijn in Covid tijd. Hij heeft de reguliere gezondheidzorg uitgevoerd, zoals zorg voor malaria patienten, pneumonie en diarree klachten etc. Want Covid patienten waren er niet.


 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding Elektronica en Computerkunde volgen.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-51) : 3346 euro voor periode 2018 – 2022. Mogelijk gemaakt door sponsorbijdrage van 1000 euro van NTS-Group Eindhoven en van 2346 euro van LaBaCo.

Klik hier  of op de naam van Ian voor meer informatie over zijn achtergrond.

Status/Resultaat: Gestart in september 2018

Augustus 2019: Ian heeft heeft een intensief en uitdagend eerste jaar gehad. Zijn wereld is veranderd van een dorps jongen die niet ver van thuis was geweest naar een  ijverige student die ruim 500 km van thuis woont. Zijn studie verloopt goed en hij geniet van alle uitdagingen die deze opleiding biedt.Zijn jonge zus vertelde dat hij een andere broer geworden was omdat alles wat electronica is zijn aandacht opeist en hij probeer  allerlei complexe problemen  op te lossen. In zijn vrije tijd is hij met oude kapotte gadgets bezig. In zijn eerste jaar heeft hij een Internal attachment gedaan. Dat will zeggen praktische opdrachten op school om in een team of individueel om informatica  vaardigheden te oefenen.Het was een erg leerzaam en nuttige blok. Maar hij ziet ook erg uit naar de stages buiten de school bij bedrijven en overheden.

Januari 2020: Ian is nog ontzettend blij met zijn keus om ICT te gaan studeren. Hij is een gepassioneerde student en is het meeste van zijn vrije tijd aan het knutselen aan oude laptops en computers. Tijdens zijn vakantie in September in Moi’s Bridge wisten de dorpelingen de weg naar hem inmiddels kennen: de computer doctor.

September 2020: Ian is de enige student die online lessen heeft gevolgd en op 15 september is er zelfs online examen gepland. Volgens Ian is het op hun Campus goed geregeld en studenten kregen subsidie op internet bundels voor lessen.En daarna kon hij met een bedrag van 20 euro per maand aanvullende bundels kopen om de lessen te volgen.


LYDIA

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Universitair docent wiskunde en scheikunde

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-50) : 3306 euro voor periode 2018-2022, mogelijk gemaakt door sponsoring van Matt-Talent om de studie “Mathematics and chemistry with information technology” te volgen aan de Jaramogi Oginga Odinga University in Bondo, Kenya

Klik hier  of op de foto van Lydia voor meer informatie over haar achtergrond.

Status/Resultaat:

Januari 2019: Lydia started her studies in September 2018. She worked hard. She came home for Christmas to be with her family and left for Bondo on 13th of January.

E-mail of Lydia:  First of all I  thank The Talent Foundation for the effort it has shown so far for my education. I thank you too for caring. I’m going on well here in school, and I’m ready to begin my second semester. I take Bachelor of education science with IT. The subjects  are Maths and Chemistry. I did ten units last semester, maths had only 3 units:(Basic math, Analytical geometry and Descriptive statistics.), Chem had 2 (Basic Inorganic chemistry, and Basic physical chemistry). The other 5 were common units:(Introduction to special education, communication skills, HIV/AIDS, Psychology and Computer studies.) Some units were very interesting but others were somehow challenging but all in all I thank God for everything. Thanks allot.

Mei 2019:
Dear Talent Foundation,
First of all I thank God for the protection and guidance in the whole semester. I thank the Talent Foundation, and my sponsor MATT Talent for all the efforts they do by paying my school fees which makes it possible for me to do the study I wanted to pursue. Thanks for this great support. The semester has been good , in fact that I never faced any big challenge. This time I only did 9 units and 4 common units.Two of these units were somehow challenging due to the late lectures, The lecturers were on strike for beter pay and it was a Nationwide action.Due to this we had to work extra hard to cover these units in a short time. Despite these challenges I managed to do all of the well. I did 3 units in Mathematics ( limear algebra,Probability and calculus 1)
In chemistry I did 2 units namely:Analytical and organic chemistry. The common units were : History of education,Environmental education,Spreadsheer/ database and desktop publishing.I did last semester exams of my first academic year in july. We broke for long holidays from july 2019 till 2nd September 2019.
I greatly enjoy having you as part of my life. I look forward to starting my second year in September. Be blessed always.
Lydia

Januari 2020: Lydia heeft het eerste semester van het tweede jaar succesvol afgerond. Haar semester bevatte de volgende onderwerpen: Wiskunde : Linear algebra 2, Calculus 2 en probability 1, Scheikunde: Physical Chemistry and inorganic chemistry, Common Units including IT: Philosophy of education and general methods of teaching, Web design and system development and design.

September 2020: Lydia is thuis sinds maart. Zij was wel klaar met haar eerste semester van haar tweede jaar. Nu wacht zij voor verdere informatie van de campus. Vierdejaars kregen nu   voorrang om online lessen te volgen en examen te doen. Als dit successvol verloopt zal de rest van de studenten volgen dus ook Lydia’s klas.


JOEL

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Elektricien

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-49) : 2018 euro voor periode 2018-2019 om het Craft certificate Electrical and electronic engineeringy te kunnen behalen in Ziwa technical institute. Financieel mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van Vision Dynamics

Klik hier  of op de foto van Joel voor meer informatie over zijn achtergrond.

Status/Resultaat:

Februari 2018:  Joel is nu bezig met zijn tweede trimester. In April 2018 heeft hij alle school benodigdheden voor deze technische opleiding  gekocht. Hij was er erg blij mee. Hij is goed gesettled in Ziwa, een  wat  afgelegen  dorp met slechte openbare verbinding  en telefoonnetwerk. Hij stelt de steun die hij krijgt om zijn huur en leef kosten te bekostigen erg op prijs. Omdat telefonisch contact lastig is komt hij tijdens zijn vakantie in Augustus 2018 zelfs langs bij de landencommissie.

Januari 2019: Joel heeft het eerste jaar afgerond en hij heeft eindejaars examen gedaan en wacht op uitslag. Hij heeft een stage plaats gevonden in de Mais Silo’s van Moi’s Bridge voor februari tot en met april om de elektrische apparatuur van dit depot te onderhouden en repareren, zodat de mais van de regio goed opgeslagen kan blijven voor tijden van schaarste. Vanaf mei krijgt hij weer theorie onderwijs en in december volgt dan het eindexamen.

Augustus 2019: Joel werkt met zijn broer als aannemer en doet daarbij dan ook de elektriciteit en solarsystems in de bouw. Hij was blij verrast om ons te zien en te ontmoeten maar tegelijkertijd moest hij wennen aan een gesprek waar wij van alles vroegen. Hij vertelde uitgebreid waar hij nu mee bezig is en dat hij zich wil ontwikkelen tot aan allround bouwer en klusser. Hij heeft eerder veel met bouwvakkers gewerkt als hulp en deed alle soorten werkzaamheden. Hij heeft nu kennis in Electrical en electronic technieken door scholing en heeft daardoor nu ook een andere kijk op de werkzaamheden van de bouwers. Hij leert nieuwe bouw technieken uit andere landen in Oost Afrika, door met mensen die deze ervaringen hebben samen te werken. Zo krijgt hij ook gelijk opdrachten in zijn eigen specialisme. Joel heeft alle examens gehaald met een herkansing in Juli. Hij is nu aan het voorbereiden voor zijn eindexamen in november 2019.
Message from Joel
I thank Talent Foundation and especially my sponsor Vision Dynamics for his financial support that has enabled me rent a room, get food and pay my schoolfees. I study in Ziwa polytechnic and am doing my final exams in November 2019. I am very happy that I have come this far with my study that was otherwise not possible for me and my family to finance. May god bless you.

Januari 2020: Joel heeft eindexamen gedaan in december 2019 en wacht op de uitslag in het voorjaar van 2020.


KEVIN

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding tot bouwkundige

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-48) :  2550 euro voor periode 2018-2020, gesponsord door Hurkmans Groep.

Klik hier  of op de foto van Kevin voor meer informatie over zijn achtergrond.

Status/Resultaat: gestart in februari 2018.

Juni 2018: Message from Kevin, 6 june 2018. “I am doing great in my studies and just preparing for my Kenya National Examination Council exams   – KNEC  starting on 18 july. Thanks to the talent Foundation  for making it possible  for me to sit for this paper. I promise to work hard in my doings.  Thanks and God bless you all.” Kevin

Augustus 2019: Kevin gaat zijn laatste jaar in van de bouwopleiding in Eldoret. Hij gaat stage doen, maar heeft nog geen stage plek gekregen. Hij heeft op verschillende plekken gesolliciteerd. Hij heeft tot nu toe stages gedaan om huizen te bouwen.

Januari 2020: Kevin heeft 3 maanden stage gelopen bij het bouwbedrijf Bamco. Hier waren ze een nieuwe Engelse school Nova Schools in Eldoret aan het bouwen. In het nieuwe jaar wil hij zijn eerste zelfstandige project doen: namelijk de bouw van goed sanitair voor zijn moeder.

September 2020: Kevin wacht tot er weer mogelijkheden zijn om zijn laatste semester af te sluiten en zijn eind examen af te leggen in Eldoret. Tot nu toe is niet duidelijk wanneer dat zal zijn.


VIOLA

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding tot verpleegkundige

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-47) :  2925 euro voor periode 2018-2020

Klik hier  of op de foto van Viola voor meer informatie over haar achtergrond.

Status/Resultaat:

Juni 2018: Viola heeft een goede start gemaakt en is nog bezig met de eerst maanden theorie voor ze stage mag lopen in het regeringsziekenhuis in Kitale.

Augustus 2019: Viola is niet makkelijk bereikbaar, omdat ze vaak offline is vanwege geldgebrek. Maar we hebben haar telefonisch bereikt in Kenia in Augustus. Ze zat midden in de examen week en het was helaas niet mogelijk dat ze ons kon ontmoeten. Ze is nu bezig met haar tweede jaar en heeft al een aantal stages op ziekenhuis afdelingen gelopen. Van de commissie leden hebben wij gehoord dat ze wel regelmatig contact met hun heeft om hen op de hoogte te houden van haar voortgang. Zo wist de commissie dat ze examen had en dat ze eind augustus vakantie had en dan zou zij in Moi’s Bridge zijn. Ondanks dat bellen duur is voor onze student waren wij toch blij verrast dat ze vaker contact opneemt met haar begeleiders en ook met andere talenten. Dat geldt voor veel talenten ze communiceren onderling vaker. Sommigen wonen niet ver van elkaar of studeren in dezelfde stad of gaan naar dezelfde kerk in het dorp. Ze motiveren elkaar daardoor en kunnen ervaringen uitwisselen.

Januari 2020: Viola aan het werk op Maternal Child Health ( MCH) Kitale waar pasgeborenen hun eerste inentingen tegen Tuberculose en polio krijgen.Viola is een gedreven hardwerkende student die hart voor haar patienten heeft. Ze krijgt veel complementen van haar dorpsgenoten, die regelmatig behandeld worden in dit regeringsziekenhuis, waar de meeste Kenianen die goede dure prive ziekenhuizen niet kunnen betalen naartoe gaan. Kitale referral Hospital is het dichtsbijzijnde ziekenhuis van Moi’s Bridge ongeveer op 25 km afstand.

September 2020: Viola hoopt dat zij weer snel naar school of ziekenhuis mag want thuis zitten voor een langere periode en weer in haar oude leven terugvallen is niet altijd makkelijk.


SOLOMON

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding tot pedagoog

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-46) :  2890 euro voor periode 2018-2020, mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het “Fonds Taube”via kerk De Regenboog van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Klik hier  of op de foto van Solomon voor meer informatie over zijn achtergrond.

Status/Resultaat: gestart in 2018

Juni 2018:  ‘I would like to thank everybody who tirelessly works for our welfare. We truly have experienced a lot, but the support you are granting us eases a lot of past pains. I Am doing well and preparing to do my exams in august. I enjoy my course very much and we tackle various topics in Mathematics plus other relevant life related end important topics. Topics as Guiding and counselling give extra dynamics and value to us in preparation to teaching and helping students and others in the society. Thanks a lot and God bless you for settling our school fees. Yours Faithfully, Solomon

Augustus 2019: Solomon heeft stage gelopen van  january tot mei  2019 op de St. Francis Cheptarit  Girls secondary school , in Nandi county. Hij was erg enthousiast over deze  ervaring om zelfstandig  les te mogen  geven voor een paar maanden. Hij heeft alle unit examen  van dit semester gehaald. Omdat het hem gemakkelijk afgaat heeft hij nog extra units gedaan  en daar ook examen in gedaan. Hij is een gewaardeerde docent door zowel leerlingen als collega’s, door zijn rustige  manier  van uitleg, zijn vriendelijkheid  en geduld  komen leerlingen  makkelijk naar hem toe als dat nodig is en ze vragen hebben.

Januari 2020: Wordt leraar  Wiskunde en scheikunde.Het gaat goed en van januari tot april loopt hij stage op Itigo . Girls secondary school, in Nandi county.

September 2020: Solomon had begin van het jaar al zijn theorie lessen en opdrachten afgerond en hij liep zijn laatste stage op Itigo secondary school in Nandi county. De school werd gesloten terwijl hij nog 2 weken stage moest lopen, maar de universiteit besloot toch de uitslag vast te stellen. Hij is nu afgestudeerd en heeft op dezelfde school een baan als leraar aangeboden gekregen, die start als de corona sluiting stopt. Daar gaat hij werken tot de teachers service commission hem ergens in Kenia plaatst op een vaste instelling.

Docent Solomon : “I have a graduated in The faculty of education science as a mathematics and chemistry teacher with a degree of second class upper division. I have been offered a contract at Itigo girls secondary school where I did my last placement as I wait to be employed by the teachers service commission of Kenya. Due to the outbreak of Covid 19 we might probably resume teaching in January 2021 as per current order from the ministry of Education. Am really gratefull for the chance I got from our sponsors via the Talent Foundation who contributed to my success in my academic career and in life general.”


DENIS

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: volgt opleiding tot milieukundige.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-45) : 2890 euro voor periode 2018-2021, mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het “Fonds Taube”via kerk De Regenboog van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Klik hier  of op de foto van Denis voor meer informatie over zijn achtergrond.

Status/Resultaat: gestart in 2018

Message from Denis, 8 March 2018: We are waiting for the release of our exams results . We are already in semester two but the lecturers are on strike, started on Monday 5 march so learning has been paralysed … We are in school, but no lessons, so we are doing selfstudy. Nairobi is fine though heavy rains almost everyday and flood problems everywhere. We are extra hit here especially with the already bad sewage system and garbage problems. Its not so comfortable healthwise around here.

3 june 2018: The semester is ongoing and the learning started again after a few weeks lecturers strike. My results of 2 units are already released and I passed. We are currently busy with 5 units this semester.

Augustus 2019: Denis heeft zijn tweede jaar goed afgesloten. De eerste 2 jaar zijn erg theoretisch. In zijn derde jaar kan hij stages gaan lopen bij verschillende bedrijven binnen de County die milieuzaken reguleren. Denis zei zelf dat hij er erg naar uitziet om zijn kennis te gaan toepassen in de praktijk. Nu ziet men hem nog meer als student ook al heeft hij wel goed advies omtrent milieu zaken in zijn eigen omgeving. Hij zegt zelf dat de gemeenschap je niet serieus neemt totdat je officieel terug naar de wijk komt met een missie en duidelijke taak om uit te voeren. Hij zegt dat hij zich zeer bewust is van veel milieu problemen in zijn wijk die met een kleine input en betrokkenheid van de community verholpen kunnen worden. Voorlopig begint hij bij zichzelf en de omgeving waar hij woont en waar hij iets te zeggen heeft, door bijvoorbeeld afval te verbranden en buren aan te spreken op hun omgaan met afval.

Januari 2020: Denis startte zijn derde jaar in September 2019 en heeft het semester goed afgesloten. Hij is een goede leerling en is daarnaast actief op de university students Tennis club. Hij is een goede speler en reikte tot de halve finale die in Mombasa gehouden werd in December. Hij is tevreden met zijn academische en sport resultaten. Op 6 januari start het tweede semester van zijn derde jaar.

September 2020: Denis wacht nog op verdere informatie vanuit zijn campus.


BRIAN

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Volgt opleiding Communicatie en Media om radiopresentator te worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-44) : 2715 euro voor periode 2018 – 2020, mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het “Fonds Taube”via kerk De Regenboog van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Klik hier  of op de foto van Brian voor meer informatie over zijn achtergrond.

Status/Resultaat: gestart in 2018

Juni 2018: Message from Brian:  I am sorry for the silence, My phone got lost I had to look for another,.. Anyway I am doing well in my studies  and I have 5 units to cover this semester, among others marketing and advertisement promotions. I enjoy my course very much and I like being natured especially in my course as journalist. I am also  active in organising events at school and acting as a Master of ceremony. People do appreciate my contribution in such events. we have a lot of pleasure with colleagues and friends on the podium.

Oktober 2018: Brian heeft zich ontwikkeld van een dorps Jongen uit Moi’s Bridge naar een talentvolle dynamische stadsjongen in Nairobi, waar zijn universiteit zich bevindt. Naast zijn studie Communicatie en media studies waarvoor hij ook veel op pad moet om praktische opdrachten uit te voeren, is hij ook actief  als MC – master of Ceremonie, danser, entertainer en events organisator. Zijn artiesten naam is MC Brasho. Hij organiseert veel happenings en is daarnaast een actieve en hardwerkende student. Brian is een zeer actieve student en post regelmatig foto’s van de activiteiten waar hij aan mee doet via face book en what’s app. Hij is blij dat hij een bijdrage kan leveren aan buitenschoolse activiteiten, waar mede studenten en jeugd uit de omgeving kunnen genieten en ontspannen na het harde studeren. Het houd de sfeer bij de studenten goed en houdt hen weg van het drukke en zeer harde stadsleven in Nairobi.

Augustus 2019: Brian heeft zijn semester goed afgesloten en wil graag een stage lopen bij een van de media houses in Nairobi . Hij wil graag radio-presentator worden. Tussendoor gaat hij op pad met Safaricom een van de grootste Keniaanse Mobiele telefoon providers. Het bedrijf biedt ook mobiele geldoverdracht via MPESA, een sms-gebaseerde service voor mobiel bankieren.
consumentenelektronica, e-commerce, cloud computing, data, muziekstreaming en glasvezeldiensten. Het is dus voor Brian erg leuk om met dit bedrijf te kunnen werken en zijn talent als presentator te oefenen. Hij moet namelijk de hele dag een groot publiek toespreken, reclame maken voor producten voor de verkoop, maar ook uitleg geven hoe bepaalde apparaten en diensten van Safaricom werken. Hij is ook op zijn best op het podium. Hij maakt ook goed gebruik van deze baan om zichzelf ook te promoten en bekendheid te verwerven.

Januari 2020:  Hij heeft het afgelopen jaar als deel van zijn stage Roadside-shows gepresenteerd voor een van de grootste telecombedrijf van Kenia Safaricom. Het is hem zo goed bevallen dat hij nu een contract heeft gekregen om verder deze roadside-show te gaan leiden. Ze gaan dan naar alle kleine en grote steden in Kenia met een klein team met dansers voor entertainment.
Hij heeft zijn diploma op 15 november 2019 ontvangen. Hij is ontzettend blij dat hij deze kans heeft gekregen en hij nu eigen invulling kan geven aan zijn carrière. Hij hoopt in de toekomst een baan te kunnen krijgen in een van de media huizen als radiopresentator. Voorlopig kan hij met deze baan zeer goed ervaring opdoen.


MORGAN

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Volgt opleiding bouwkunde

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-42) :  2565 euro voor 2017 – 2019

Klik hier  of op de naam van Morgan voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: 

Augustus 2017: Hij is in mei aan de opleiding begonnen en heeft een goede start gemaakt. Hij is trots dat hij het traditionele beroep van  zijn vader, nu op moderne manier gaat leren.

December 2017: Morgan heeft twee trimesters goed afgerond. Hij gaat van januari tot mei 2018 een stage lopen en daarmee sluit hij zijn eerste jaar af. Het is nog niet bekend waar, maar dat wordt begin januari duidelijk. Morgan writes. We undertook the following subjects this year:Maths,Physical sciences,Technical training,Workshop technology,Construction materials,Surveying, I will send photos soon when I am on attachments. Am grateful for the support and Love  I get from Talent Foundation. I will work hard to achieve my target. Your Morgan

Juni 2018: De eerste module van zijn opleiding is succesvol afgesloten en daarna stage gelopen bij een bouwbedrijf in Nandi County. Na elke module volgt een stage en dat  vind hij heel leerzaam.

Augustus 2019: Morgan heeft een stage gelopen met een bouw bedrijf om een school gebouw te realiseren. Hij was betrokken in de uitvoering van alle bouw activiteiten op de bouwplaats tot het afleveren van het gebouw aan de school.

Januari 2020:Hij heeft eindexamen gedaan op 18-21 nov 2019 en wacht op de uitslag die bekend wordt in het voorjaar van 2020. Zo kan hij aan zijn droom beginnen om moderne huizen te bouwen in zijn eigen dorp! Tot hij de uitslag van zijn eindexamen krijgt werkt hij al met verschillende aannemers tot hij een goede werknemer vindt of voor zichzelf gaat beginnen als aannemer.


ROBERT I.

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Universitaire opleiding  tot docent Engels en literatuur.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-41) :  3330 euro voor periode 2017 – 2021, mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het “Fonds Taube”via kerk De Regenboog van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Klik hier  of op de naam van Robert voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: Gestart in 2017

Augustus 2017: We hebben Robert thuis bezocht waar hij woont bij zijn opa, oma, tantes, neven en nichten. Het was zo’n grote familie dat wij in eerste instantie niet wisten hoe het nu precies zat, als je zijn achter grond verhaal niet kent. Robert studeerde af op de middelbare school in 2011 en sindsdien ambieert hij docent te worden, maar zijn moeder had geen geld om hem verder te helpen. Hij vertrok uit West Kenia en ging in Moi’s Bridge wonen bij zijn opa, maar daar zijn zoveel andere kinderen en kleinkinderen die onderhouden moeten worden, dat er ook geen geld was om zijn verdere opleiding te betalen. Hij heeft een paar jaar onderwijs gegeven op een middelbare school, als unqualified teacher, maar sinds vorig jaar is het niet meer toegestaan voor scholen om niet afgestudeerde docenten aan te nemen, alleen als je al een paar jaar met je opleiding bezig bent wordt het gedoogd. Hij heeft veel plezier in de opleiding en vertelde enthousiast over Engelse literatuur en de boeken die ze lezen en bespreken. Er is een groot verschil tussen student op de middelbare school en docent in opleiding , hij moet nu namelijk ook de boeken bestuderen die hij ook op middelbare school had gelezen, maar dan met veel meer diepgang. Robert is een serieuze jongen, die volwassen overkomt, maar ook ontwapenend kan lachen. Wij spraken zijn oma en tante, die erg trots op hem zijn en dronken samen thee.

December 2017: Zijn eerste jaar verloopt goed. Hij zit nu in het laatste semester dat in April afgesloten zal worden met een examen.

Juni 2018: Robert heeft een goed jaar gehad en heeft eind het eerstejaars examen in april gedaan. Hij wacht nu nog op de  uitslag. In Augustus start hij zijn tweede jaar.

Oktober 2018: Robert rondt zijn tweede jaar eind dit jaar af. Hij is een gemotiveerde student die geniet van veel lezen voor zijn Engels en literatuur opleiding. Volgende jaar gaat hij ook zijn eerste stage doen. Hij is zeer geïnteresseerd en kan mooi vertellen over wat hij gelezen heeft. Je kunt hem in de toekomst al echt als leerkracht voorstellen die jongeren kan motiveren tot lezen door zijn bevlogenheid. Financieel heeft hij het niet makkelijk en daardoor is communicatie via telefoon en internet vaak niet mogelijk. Maar hij ziet regelmatig de bestuursleden in de vakanties en doet dan verslag van zijn vorderingen.

Augustus 2019: Robert heeft zijn derde jaar succesvol afgerond en begint in september zijn laatste jaar waar hij ook stages mag gaan lopen om ervaring op te doen.

Maart 2020: Robert liep stage op Sky king academy,Cheptarit Nandi county. Hij geniet om voor de klas te staan en Engels les te geven. Hij doet eindexamen in 2020.

September 2020: Robert is  thuis nadat  hij zijn stage op Sky king academy, Cheptarit Nandi county heeft moeten staken wegens de schoolsluiting door corona.


HILDA

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Volgt (samen met haar tweelingzus Jackline) een opleiding tot lerares

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-40) :  1550 euro voor periode 2017 – 2019

Klik hier  of op de naam van Hilda voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: 

Augustus 2017: Wij zijn op bezoek geweest bij Hilda en Jackline. De moeder van de tweeling was hartstikke trots en de twee meiden zijn harde werkers met een duidelijke ambitie. Hun resultaten zijn goed en ze zijn ook actief in drama en muziek naast hun school werk. Hilda won de nationale finales toneelspel met haar groep van Kibabii teachers college en Jackline zingt veel met een koor van school. Ze zijn wel allebei nog erg verlegen als wij op bezoek komen, maar vertelden hun verhaal goed. Als wij het zo zagen was het heel goed dat ze ondersteund worden, want thuis is niet zoveel aanwezig. Moeder is wel een heel positieve en verwelkomende vrouw en de buurvrouw kwam ons ook even ontvangen en zorgde voor thee zodat wij met moeder en de meiden konden praten. De gemeenschap is erg betrokken bij de tweeling en hun studie en zijn trots op wat ze kunnen bereiken.

December 2017: De Tweeling zussen zijn onafscheidelijk en dus doen wij een gezamenlijk verslag. Ze hebben hun eerste jaar goed afgerond. Hilda is nog steeds actief in een drama club  van hun training college en Jackline met zingen in het koor. Langzaam worden ze tot professionele docenten omgevormd.

Juni 2018: Message from Hilda and Jackline. We  are both fine and enjoyed our April Holidays back home. We reported to school on second may  2018 for our third trimester and will be finishing the term end july. This term we are taking various topics in English and Christian Religious Education- CRE, as well as Physical education, PE. This term is very compact with a lot of class work. We have music festivals too so we will be busy this term. Next term after august holidays we will be starting our third year! And thereafter go for teaching practice. We don’t know yet where we will be attached or get the attachment or  if we have to arrange it ourselves. We will get more information next term. We thank the talent foundation for seeing us so far for our academic needs as well as requirements we need at school and for our personal use. We are very comfortable now and we are doing our best to achieve our goals. We finished our mid-term exams and are preparing now for the July end second year exams. Thanks, Hilda & Jackline

Augustus 2019:  Hilda en Jackline zijn geslaagd zijn met een credit. Ze schrijven zelf: We are really happy the results are out and we’ve passed with flying colours. Thanks so much for the financial support, we really appreciate. we are waiting for the graduation ceremony. Jackline was among the best students getting a credit of 14 points, Hilda had a credit of 18 points.

Januari 2020: The twins graduated on 14 th November 2019 as teachers! They look forward to start teaching next year 2020 first in the private sector till they get their government placements. They are qualified to teach in secondary schools. Hilda heeft immidels een baan aangeboden gekregen op haar oude middelbare school.


JACKLINE

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Volgt (samen met haar tweelingzus Hilda) een opleiding tot lerares

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-39) :  2230 euro voor periode 2017 – 2019

Klik hier  of op de naam van Jackline voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat:

December 2016: Jackline is een 20 jarig meisje, deel van een tweeling. Ze wil graag lerares Engels worden. Ze heeft engels als hoofdvak en als tweede vak CRE (Christian religious education). Zij is toegelaten op het Kibabii Teachers Training college in Bungoma ongeveer 120 km van Moi’s Bridge. Jackline komt uit een gezin met zeven kinderen en haar vader heeft 2 vrouwen.
Jackline wil net als haar tweeligzus Hilda graag de leraren opleiding doen het liefst op universitair niveau, maar ondanks het feit dat ze in aanmerking komen met hun punten is het niet gelukt om een Goverment-sponsored plek te bemachtingen en dus moeten ze of een veel te duur selfsponsored traject doen of HBO niveau op een regeringsinstelling.
Ze hebben gesolliciteerd en zijn aangenomen om te opleiding te starten op 28 oktober 2016. Samen met haar zus zijn ze naar Bungoma gereisd op 4 november met de hoop toegelaten te worden in afwachting van het regelen van financiele steun. Geen van beide kon een aanbetaling doen. Ze zijn allebei naar huis gestuurd en omdat begin november de introductie was en daarna begin december weer kerst vakantie is hen aangeraden om geld bij elkaar te zoeken en zich op 9 januari 2017 weer op school te melden met volledig school geld en overige benodigingdheden. De familie heeft een Fund raising georganioseerd zodat Hilda, de zus van Jackline het eerste jaar kan starten. begin 2017. Die fundraising vond plaats op vrijdag 23 december 2016.Een bedrag van euro 450 is opgehaald voor de tweeling zus in het dorp kabianga. Het dorp Kapianga ligt ongeveer 4 km van Mois Bridge. Dankzij de steun van Talent Foundation kan Jackline in Januari 2017 ook haar opleiding starten en ze zal wonen op de campus.

Gestart in 2017. Zie verder bij Hilda hierboven.

Januari 2020: The twins graduated on 14 th November 2019 as teachers! They look forward to start teaching next year 2020 first in the private sector till they get their government placements. They are qualified to teach in secondary schools.


SHADRACK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding tot sociaal werker

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-37) :  3200 euro voor periode 2017 – 2020, mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het “Fonds Taube”via kerk De Regenboog van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Klik hier  of op de naam van Shadrack voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: 

December 2016: Shadrack is blij dat hij gesteund word door talent Foundation. Door stakend studenten kwamen ze vroegtijdig vorige jaar naar Huis maar is wel goed gestart in January. De lecturers in Kenya hebben stakingen aangekondigd voor beter salaris.

About the course community development, the course  has 48units to be studied for 4 yrs and from 3 & 4 yr one is required to specialize in specific units. The course is designed to prepare students to respond to current needs and challenges in both rural and urban communities. job allocation can be found in: Non Governmental Organizations NGOs Working with organizations concerned with particular groups(community) or issues (unemployment), Working with local urban and rural development groups and projects. Being a lecturer in university specializing Social worker: involving in counseling, supporting & wotrking with community groups Statistician Housing manager Community Facilitator CEDI Manager for conservation & community development. Compiled by Shadrack Mitey as requested by the Committe members.

Augustus 2017: Shadrack is in november 2016 gestart met de opleiding en heeft het heel goed naar zijn zin. Hij heeft vooral nog theorielessen en start in september 2017 met zijn tweede jaar. In het derde jaar heeft hij een aantal stages, die nog ingedeeld moeten worden. Hij schrijft: my previous semester was wonderful and I thank God and Talent foundation that I have been able to finish first year.

December 2017: Shadrack heeft een goed en succesvol jaar gehad.Hij is actief als student en neemt deel aan verschillende activitieiten. Zijn school prestaties zijn erg goed en dus is hij bevorderd naar het tweede jaar waarin hij nu al op het helft is.

Message from Shadrack:  I greet you in the name of the Lord. Hope you are doing well?. Am thankful for the completion of the semester, which was great and wonderful . We were not affected with the  lecturer strike, so we completed semester one of second year, I am done with the exams and we closed on 15, am at home. We will be opening on 8th January 2018 for the second semester.
I really appreciate your help plus the foundation , be blessed abundantly. Have a blessed merry Christmas  and happy new year.

Juni 2018: Shadrack is een actieve student, die deelneemt aan een aantal activiteiten op school en daarbuiten inclusief Rode Kruis activiteiten tijdens overstromingen in Narok begin dit jaar. Hij deelt voedsel en materiaal  uit ook in andere regio’s en childrens homes. In september start zijn derde jaar.

Oktober 2018: Shadrack is een sociaal heel actieve student, die deelneemt aan veel activiteiten op school en daarbuiten, inclusief de Rode Kruis activiteiten tijdens de overstromingen in Narok begin dit jaar. Hij deelt voedsel en materiaal  uit ook in rustiger tijden en in andere regio’s en op childrens homes (weeshuizen). Hij is nu derde jaars student. Zijn studie community development past erg goed bij hem, hij maakt makkelijk contact en is outgoing. Met de studie gaan ze field work doen in de weeshuizen en na het derde jaar ook onderzoek, waar hij een verslag van moet maken.

Augustus 2019: Shadrack heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een verantwoordelijke jonge man. Hij is nog steeds actief bij het rode kruis samen met 30 andere universiteits studenten van Masai Mara University. Samen met de dorpsvrijwilligers van het Rode Kruis zijn ze een groep die actief is in Narok county. Narok is een droog gebied met veel armoede omdat gewassen vaak mislukken. Als het regent hebben zij weer last van overstromingen en alle gevolgen van dien. Shadrack is een zeer gedreven student die hoge punten haalt. Hij heeft 6 maanden stage gelopen in Elgeyo Marakwet County niet ver van zijn eigen county. Hij is een gewaarderede collega en kreeg veel positive reacties over zijn inzet. Hij rondt zijn opleiding af volgende jaar in mei en daarna heeft hij al een baan aangeboden gekregen om mee verder the werken in het project dat loopt tot 2023. Hij was betrokken bij de start en implementatie van het project daarom vonden zij dat hij mag terug komen na zijn studie. In zijn vrije tijd zet Shadrack zich in voor de gemeenschap via het Rode Kruis en zo levert hij zijn bijdrage om iets terug te doen voor de maatschappij en als een rolmodel en inspirator voor jongeren.

September 2020: Shadrack heeft nog geen informatie van zijn eigen opleiding. Hij is nog steeds actief in het dorp en de kerk activiteiten met maatschappelijk gerelateerde kwesties staan op een laag pitje vanwege corona.


NAOMI

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Voedingsdeskundige

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-36) : 2650 euro voor periode 2016 -2019, mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het “Fonds Taube”via kerk De Regenboog van de Protestantse Gemeente Nuenen.

Klik hier  of op de naam van Naomi  voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: 

December 2016: Naomi heeft een goede start gemaakt op de opleiding. Zij is met veel plezier aan de slag en is goed gesetteld.

Augustus 2017: Naomi heeft succesvol haar eerste jaar afgesloten.  Zij vindt het een interessante en afwisselende  opleiding. Zij begint op 4 september met haar tweede jaar. Tot volgende jaar juli hebben ze nog vooral theorie-blokken op school en vanaf augustus tot december 2018 moet ze een stage gaan doen in een grote instelling: een hotel of een ziekenhuis. Zij werkt als reclame fietser voor Safaricom een mobiele telefoon en internet provider. Zij schrijft:  I would like to thank the Talent  Foundation for the support they are giving to me… I wil be starting second year as from 4 th september 2017.I usually ride after classes and sometimes work with Safari com as sales agent  so that I get something little to do shopping that home fails to provide.

December 2017: Naomi heeft haar eerste jaar goed afgesloten en examen gedaan en ze is geslaagd. In januari start ze haar tweede jaar. Ze vind de opleiding leuk en geniet volop met vriendinnen en met haar bijbaantje als safaricom agent (een mobiele telefoon provider in Kenia).

Juni 2018: I am doing fine here at school , we thank God for blessing us with all the support we  have and still get from Talent foundation. We went for a trip in Nairobi in January to visit the Kenya Industrial Research and Development Institute ( KIRDI) . It was a great experience to  learn things in the food production and talk to other nutritionists working here. I registeerd for July KNEC exams and we are working on it hard and the teachers are doing their part too by finishing the syllabus as early as possible to create room for revision. We are lucky unlike the striking lecturers of our collaegues at the university.We are supposed to go for attachment soon but we are still looking for places to do this . Greetings and al the best, Naomi

Oktober 2018: Naomi heeft veel plezier als student dietetiek, ze leert veel en is op het moment gestart met de stage in het Moi Teaching and Referral hospital in Eldoret een universitair ziekenhuis. Daar geeft ze voedingsadviezen en kijkt samen met de medical officers wat er voor een patient nodig is. Ze is verbaasd dat ze zo makkelijk met dokters kan overleggen.

Augustus 2019: Naomi deed haar stage in het Moi Teaching and Referral hospital in Eldoret een universitair ziekenhuis. Daar heeft zij samengewerkt met andere diëtisten en dokters van het ziekenhuis om zoveel mogelijk patiënten bij te staan in hun dagelijks behoefte aan speciale diëten en voedsel voorschriften. Zij werkte op de nier afdeling met patiënten met dialyse en ernstige nierfunctiestoornissen, waar het dieet lastig en erg belangrijk is.
Naomi Writes: Its 3 years now since i started the race that finished today ( 23 july 2019 ) We have just finished our kenya National exams . I will sit for the Nutritionist Board exams in december 2019, so that I can be registered and given authourity to work as Nutritionist.So far I would like to forward my appreciation to the talent Foundation and the Kenyan Committee members so stood by me the whole time during my study. It was not always easy but they gave me all the support I needed both financially and morally.Thanks for the encouragment I got from you, you were there when I needed help the most. I didn’t have an idea if I will be able to join college and follow my dreams and that’s when Talent Foundation came in. my life is positively influenced. I will be forever gratefull for that.
Yours Naomi
Ze heeft eind examen gedaan en wacht op uitslag, hun afstudeer ceremonie vindt plaats in november 2019

Januari 2020: Naomi heeft haar opleiding succesvol afgerond en heeft haar KNEC ( Kenya National examination Council ) Diploma gehaald. Om te kunnen werken als geregistreerd diëtiste moet ze nog een board examen doen in Juni 2020. Na dit examen wordt ze in het register van de Kenya Nutritionist and Dietetics Board opgenomen. Pas dan kan je beginnen met solliciteren.
Naomi’s graduation werd ook bezocht door de vice-president Hon.William Ruto als guest of honour. Op de graduation waren de vader en tante van Naomi aanwezig. Voor de overige leden van de familie waren de vervoerskosten te hoog.


FELIX

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Verpleegkundige

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-35) :  3650 euro voor periode 2016 – 2018

Klik hier  of op de naam van Felix voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: Gestart in 2016

Augustus 2017: Felix is tweede jaars  HBO verpleegkunde, hij liep stage in Kitale District Hospital tot de landelijke verpleegkundigen organisatie alle verpleegkundigen opriep om te staken voor beter salaris en arbeidsvoorwaarden. Hij moest helaas 4 weken thuis blijven, omdat alle verpleegkundigen in zijn ziekenhuis gingen staken en het ziekenhuis werd gesloten. De artsen en verpleegkundigen staking is nu voorbij en langzaam beginnen de regerings-ziekenhuizen weer op gang te komen. Het was een moeilijke tijd voor Felix, omdat het lastig is de patiënten te zien lijden en niet te mogen werken. Felix is een verlegen en bescheiden jongeman die er hard voor gevochten heeft om zo ver te komen qua onderwijs. Trots liet hij zien dat hij zijn tante, die hem geholpen heeft, graag helpt met de koeien als hij thuis is in de zero-grazing stal achter hun erf. We denken dat hij een goede gefocusde student is. Hij was duidelijk  onder de indruk van ons bezoek. Volgend jaar gaat hij stage lopen buiten zijn eigen ziekenhuis om te leren hoe je  zelfstandig een gezondheidspost kan runnen in een ruraal gebied.

December 2017: Felix was een paar maanden thuis omdat het ziekenhuis waar hij stage liep meedeed met de landelijke verpleegkundige staking. Kitale District Hospital was dan ook een paar  maanden dicht. Het gaat prima in zijn opleiding, ondanks deze setback van de staking. Felix is nu stage aan het lopen op verloskunde tot januari 2018. Ze moeten hun vakanties inleveren om te compenseren wat ze gemist hebben tijdens de staking. Van januari tot maart gaat hij werken op Interne Geneeskunde en dan sluit hij daarmee zijn tweede jaar af. Hij heeft alle examen gehaald en de stages goed afgesloten.

Juni 2018: Felix begon zijn derde jaar in April. Hij heeft een paar maanden stage gelopen op de moeder en Kind afdeling in het Kitale County referal Hospital. Binnen kort gaat hij stage doen in Kakamega in een psychiatrische instelling.

Januari 2020: Felix had zijn examen in 2019 moesten afleggen maar omdat zijn familie, vooral de tante die hem altijd hielp niet op tijd hun aandeel van het schoolgeld kon betalen kon hij niet mee doen aan het eindexamen.Volgende jaar gaat hij proberen de resterende tuition fee bij elkaar te hebben dan kan hij zich registreren voor de examens in 2020.


ROBERT K.

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding HBO verpleegkunde

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-33) : 2606 euro voor opleiding in 2016-2018, mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Protestantese Gemeente Nuenen uit de opbrengst van de “Solidariteitsmaaltijd 2016”.

Klik hier  of op de naam van Robert voor meer informatie over de achtergrond van de ondersteuning.

Status/Resultaat: 2016: Gestart met de opleiding tot verpleegkundige in Eldoret.

December 2016: Robert’s opleiding verloopt heel goed. Omdat Kitui erg afgelegen is is de communicatie vaak lastig. Ook naar huis komen is niet makkelijk vanwege de afstand en de kosten. Een keer per jaar in de vakantie komt hij thuis. Hij is ook sociaal actief op de plek van zijn opleiding. U kunt dit lezen in zijn eigen verslag.

“Dear Talent Foundation PVT honours. I am writing to thank you The Talent Foundation PVT for your generous KSh.260000 academic scholarship. I am very happy and appreciate to learn that I was honoured as the recipient of your generosity.My great appreciation goes to The Regenboog Church for as organising a Fancy Fair fund raising in November 2015 to gather part of the amount I was in need of,I really thank them for their heartily contribution. At beginning of the year we went to clinical area attachment at Kitui County Referral Hospital Level 5. On January I was placed a male surgical ward,February I shifted to maternity ward and in March,April and May we resumed back for theory two classes.we sat for examination and managed to pass all the 13 units.In June we went back to clinical area attachment.I was placed at male surgical ward for patient nursing care assessment I managed to pass all the Fields tested.July I rotated to Mother and Child Health(MCH) department.After August holiday, we went back to maternity ward in September in October we went to Mwingi Sub county hospital 95 kms from Kitui town for MCH assessment including maternity assessments,despite several challenges I managed to pass all the tested.We came back mid November and resumed class work session for theory 3 block containing 18 units to study.We are now carrying on with the theory study which shall spill to early next year before we sit for end of the theory examinations.I look forward to successfully completion of the theory evaluation with a pass.Beside school curriculum I also participate in community spiritual inspiration to the patients and involvement in communal cleaning. By awarding me the academic scholarship you have lightened my financial burden and bridged my road to success which allows me to focus more on important aspect of school and learning.Your generosity has inspired me to help others and give back to the community especially in clinical areas placements. I hope one day I will be able to help others achieve their goals.I sincere thank all who are concerned in the aid of my success. I thank you all.
Yours sincere, Robert Kibet

Augustus 2017: We began our psychiatric attachment on March 6th it shall end on 3rd May. I have achieved more including ideal admission process of a psychiatric patient, comprehensive and supportive nursing care and treatment of an inpatient in the mental unit, discharge of eligible patients and follow up clinics for out patients.  I think for the remaining objectives I’ll have achieved them before the end of the attachment. Life here at Mombasa is a bit higher than Kitui, especially food stuffs are slightly expensive.l don’t buy water at Kitui unlike here, green groceries like tomatoes:Kitui 4@ksh20 while here 2@ksh15 most commodities of daily use are more costly than Kitui opposite to bus fare which is more paid at Kitui than here.so what I spend at here per day here, is more than I do at Kitui.On 25th-28th April we travelled for zonal games at Manza KMTC machakos,I play rugby, we won in 15s and emerged 2nd in 7s we shall precede for regionals at Kilifi KMTC,dates not given.all this at school’s expense. I thank you all once more for your support. Robert

20 october 2017:      Dear Talent Foundation PVT honours.  I am writing to thank you The Talent Foundation PVT for your generous 2600 euro  academic scholarship. I am very happy and appreciate to learn that I was honoured as the recipient of your generosity. My great appreciation goes to The Regenboog Church for  organising a Fancy  Fair fund raising in November 2015 to gather part of the amount I was in need of, I really thank them for their heartily contribution.

At the beginning of the year we went to clinical area attachment at Kitui County Referral Hospital Level 5.on January I was placed at male surgical ward, February I shifted to maternity ward and in March,April and May we resumed  back for theory two classes. We sat for examination and I managed to pass all the 13 units. In June we went back to clinical area attachment. I was placed at male surgical ward for patient nursing care assessment I managed to pass all the Fields tested. July I rotated to  Mother and Child Health(MCH) department. After August holiday, we went back to maternity ward  in September, in October we went to Mwingi Sub county hospital 95 kms from Kitui town  for MCH assessment including maternity assessments, despite several challenges I managed to pass all the tests. We came back mid November and resumed class work session for theory 3 block containing 18 units to study.We are now carrying on with the theory study which shall spill to early next year before we sit for end of the  theory examinations. I look forward  to successful completion of the theory evaluation with a pass. Beside school curriculum I also participate in community spiritual inspiration to the patients and involvement in communal cleaning.

By awarding me the academic scholarship you have lightened my financial burden and bridged my road to success which allows me to focus more on important aspect of school and learning. Your generosity has inspired me to help others and give back to the community especially in clinical areas placements. I hope one day I will be able to help others achieve their goals. I sincerely thank all who are concerned in the aid of my success. Yours sincerely, Robert Kibet

30 nov.2017: I’m great full this afternoon to thank you all at large for your support, since you started holding my hand I have truly achieved a lot in my life. I do appreciate and thank you so much for being a bridge to my professional destiny. The year to me has open doors to several clinical area experiences and geographic exposure, thanks a lot for your helping hand and the payment of the extra ksh 10,000 I received to cater for my extra room payment and other extra cost I had to meet in Mombasa. I was in March and April in Mombasa  for psychiatric unit experience at Port reitz, Hospital,Mombasa. Then, to MCH and maternity at Mwingi sub county hospital about 95kms from school town, Kitui in May and early June. During the months of remaining June and July we proceeded to Mutomo mission hospital for outpatient and theatre nursing experience, this could have taken place at our Kitui count referral hospital but was affected by the national nurse’s strike which lasted for a number of months.In August, we broke for holiday come national elections. Opening day was in the month of September, we went to district(currently the county) experience as per the student’s choice of place. I undertook mine at Kapsabet county referral hospital which ended in October. Since the beginning of November, we have been attending our last theory classes and we hope it to be over by early January. December holiday shall begin on 17/12/2017. In January after end of theory examination, we will go for rural experience at three healthy centres: Ikanga,Mbitini and Miambani healthy centres which are in collaboration with our institution. These centres are within Kitui county, some distant kilometers from school. In every changes we made we could report back to school then move to the particular placement, actually this year’s clinical experiences were extra costly. I do thank you and each one who contributed to my success this year. Come next year as my final year of study I will keep on updating you of my progress. I Thanks you so much for your dearly support. ROBERT.

June 2018: I am doing fine and I pray and strive harder to achieve my goals. I am on the peak of preparation for my Final National Nursing Council of Kenya exams starting on 18 june 2018! May success be mine. Thanks so much. Robert

 

Andan Kipchumba

ANDAN

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding Informatie Communicatie Technologie

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-32) : 2730 euro voor opleiding in 2016-2018

Status/Resultaat:

December 2016: Felix heeft tot nu toe alle examens van het eerste jaar gehaald en zal beginnen met het tweede jaar in Maart 2017. Hij heeft al op verschillende afdelingen stage gelopen: oa. Interne geneeskunde en Verloskunde. Hij woont op de campus samen met andere studenten en in Moi’s Bridge woont hij bij zijn tante, die ook verpleegkundige was en hem altijd geholpen heeft.

Augustus 2017: Dear talent foundation, With all the happiness I have from the support I was given, I want to take this chance to thank you because its a rare thing to loose everything and get everything at the same time. I enrolled for ICT since I begun I am getting better each day, coping with the new life, and studying my passion. I won’t let you down, I will work hard and do my best. And when I excel, I will join you to support people who also need support. I believe that everybody can do great, and I won’t loose a chance to let someone discover his/her dream. Thank you so much and continue with the good job to transform lives, and making this world a better place. Yours faithfully, Andan Kipchumba.

December 2017: Dear Talent Foundation,    My name is Andan Kipchumba from Moi’s Bridge, Kenya, one of your many beneficiaries. Am thankful for the chance I have had which has in big way changed my life and is going to do more for me and my family. My two years in college has been a journey. Apart from studying am learning new things by interacting with diverse communities, sharing ideas and much more. Though with few challenges, like getting essential materials for my ICT course, e.g laptop, softwares, I must say that without your help I wouldn’t have made this far.  Am working hard to achieve my goals. I want to gain more knowledge and skills so as to be self-reliant and important person in the society.    The foundation has bettered me in every aspect and I hope that one day I’ll find a way to pay back. Thank you for your continued support. God bless.   Merry Christmas!

18 Juni 2018:  My third year has been tough though I have been managing it quite well. It’s easier than the second year which I got a referral in one unit, which I will have to retake next July before I graduate. With less but tough units, I will do my best to avoid another refer.  After the end of this academic year I will be free to take on any community service whenever a chance comes by, as my giving back to the society. So far so good, I have made it closer to the finish line thanks to the Talent Foundation. I am grateful for the chance to exploit my potential.
I will attach my progress at the end of the semester in the course of July. Thank you and God bless. Andan

Klik hier of op de foto van Andan  voor meer informatie over de achtergrond  van de ondersteuning.

 

VOORHEEN ONDERSTEUNDE  TALENTEN

Sinds het begin van de activiteiten in Kenia zijn de volgende Talenten ondersteund:

 

PETER

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Zanger, wil CD maken.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-43) :  eenmalige bijdrage van 1000 euro in 2018 uit donatie van familie van Overbruggen uit Nuenen.

Status/Resultaat:

December 2017: Dankzij Peter van Overbruggen, zijn familie en vrienden is er een fantastisch bedrag van 1000 euro opgehaald. Met het bedrag gaat Peter Buluma het komende jaar een album op CD en DVD realiseren. Hij is al  een uur op Live radio geweest bij Mitume radio 89.7 studio in kitale en heeft zijn eerste audio song ingezongen: “Mkoko ualike maua”. Hij gaat de komende tijd veel tijd aan muziek besteden en nieuwe liedjes schrijven. Naast Muziek doet hij vrijwilligers werk als rondbrenger van muskietennetten voor de  campagne tegen Malaria en houdt kippen voor de verkoop van eieren.

Juni 2018: Peter is bezig met de vijfde song voor zijn album.


NICHOLAS

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Plant Operator

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-38) : 790 euro in 2017-2018

Klik hier  of op de naam van Nicholas voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat:

Augustus 2017: Nicholas  heeft zijn  theorie en praktijk opleiding tot Plant operator in Kisii afgerond in juli 2017 .Hij heeft het examen succesvol afgelegd en nu zoekt hij een stage plek voor 6 maanden om ervaring op te doen in de  grote wegenbouw projecten in en om de stad Eldoret. Na deze stage is het de bedoeling dat hij voldoende contacten en ervaring heeft om  door te stromen naar een vast contract  binnen de wegenbouwbedrijven van de County Council en het liefst in Moi’s Bridge en omgeving.

December 2017: Nicholas heeft zijn korte opleiding tot plant operator afgerond. Hij meldt zich weer bij de stage plaats op 9 januari waar hij de komende 6 maanden ervaring gaan opdoen die hem zal leiden naar een baan. Dat doet hij in Eldoret.

Juni 2018: Nicholas is bezig met zijn stage in Eldoret county en hoopt die af te ronden dit jaar. Daarna stroomt hij naar een baan binnen deze county.


JUDITH

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Sociaal werkster

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-34) :  2000 euro voor periode 2016-2018.

Klik hier  of op de naam van Judith voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.

Status/Resultaat: 

December 2016: Judith heeft haar eerste module goed afgerond en begint in januari met de tweede module tot Juli. Vanaf september tot december 2017 volgt een stage periode. de verwachting is dat ze klaar is in july 2018 na afronding van haar derde module.

Augustus 2017: Judith  deed examen om haar module 2 af te sluiten en wacht nu op het uitslag in oktober .Ze begint module 3 in january 2018 tot juli 2018 waarna zij naar een afsluitend stage gaat doen. Haar eindexamen is eind 2018.

December 2017: Judith  deed examen begin dit jaar  voor module 2 en zij is geslaagd .Ze begint module 3 in januari 2018 tot juli 2018 waarna zij een afsluitend stage gaat doen. Het is wel jammer dat ze geen stages tussen door heb. De school vond dat ze eerst alle theorie moeten beheersen voordat ze met de ingewikkelde casussen in de maatschappij in aanraking komen, en daar dan ook gelijk iets mee moeten kunnen doen. Het andere argument is dat ze denken dat studenten vaak blijven hangen op de  plek waar ze stage gelopen hebben als er toevallig een vacature is. Judith kijkt er naar uit om haar rol als maatschappelijk werkster te gaan vervullen in haar eigen omgeving of daar buiten.

Juni 2018: Judith is bijna klaar met module 3 van haar opleiding tot maatschappelijk werker. Eind juli wordt deze module afgesloten met een examen en daarna gaat ze 6 maanden stage lopen tot eind december als afsluiting van de opleiding.


CORNELIUS KIPKOSGEI ROTICH

CORNELIUS (2015)

CORNELIUS (2019)

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding HBO verpleegkunde

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-31) : 4120 euro voor opleiding in 2015-2018

Klik hier of op de foto van Cornelius voor meer informatie over de achtergrond  van de ondersteuning.

Juni 2016: Goed gestart met de opleiding tot verpleegkundige in Eldoret. Hij zit in een klas met 52 studenten, waarvan 21 jongens. Hij woont in een hostel 300 meter van het Ziekenhuis ( Moi Teaching en referal Hospital) Hij betaalt 50 euro per maand voor housing.  Zijn dag begint om 5 uur ‘s ochtends en duurt tot 5 uur ‘s middags. Ondanks de lange dagen geniet hij van wat hij elke dag leert. Hij heeft nog theorie lessen tot eind augustus en daarna gaan ze laboratorium technieken leren in de praktijk als een onderdeel van de verpleegkunde opleiding.

December 2016: De studie van Cornelius verloopt goed. Hij gaat dit aar zijn derde jaar in en zal in 2018 afstuderen. Hij voelt zich enorm gesteund door de Talent foundation, omdat zijn familie weinig geld heeft om bij te dragen voor extra dingen. “ life in school without money is extremely hard, but do thank non-family members who pay instant respond whenever I cry to them. I do pray that may God add you more in this world because you are making me have comfort life in school.May God bless u all”

Augustus 2017: Cornelius is duidelijk erg gegroeid sinds we hem de laatste keer hebben gezien 2 jaar geleden. Hij heeft veel geleerd en ervaring opgedaan op verschillende afdelingen en hij is nu klaar om de rol van senior student op zich te nemen en toe te werken naar zijn afstudeer fase. Volgende jaar Juni doet hij het Nursing Council examen, een landelijke verpleegkundig eindexamen. Omdat Eldoret teaching and Referral hospital  ook een verwijs centrum is voor patiënten uit Moi’s Bridge, ziet hij regelmatig mensen uit Moi’s Bridge. In zijn witte jas is hij niet meer de kansloze arme jongen uit Moi’s Bridge, maar een professional, die de dorpsgenoten kan helpen met hun gezondheidsproblemen, wegwijs kan maken in het ziekenhuis , een luisterend oor biedt of gewoon  een bekend iemand tussen de honderden onbekende hulpverleners. Hij voelt zich steeds meer op zijn gemak in deze rol en is er ook trots op.

December 2017: Cornelius heeft zijn derde jaar afgesloten met een examen dat duurde tot 15 december 2017. Daarna ging hij naar huis in Moi’s Bridge voor 2 weken. In januari start hij met de laatste 6 maanden van zijn opleiding. Ze doen volgende jaar 2 grote examens, een van de instelling zelf en de laatste in Juli van De Nursing Council of Kenya een landelijk examen voor alle verpleegkundigen in Kenia. Ze moeten ook gelijk betalen voor hun werk licentie na het afstuderen. Na het examen kan hij gelijk een baan zoeken . Er is zeer veel vraag naar goed gekwalificeerde verpleegkundigen, dat dat geen probleem moet zijn .

Juni 2018: Cornelius deed onderzoek in de vorm van questionaires in een dorp in Eldoret county.A study of factors determining utilization of insecticides treated  mosquitonets among pregnant women in kimumu, Uasin Gishu County, Eldoret

Januari 2019: Cornelius graduated On 6th of  december 2018 in Nairobi. His academic life has been a difficult one. His secondary school was made possible by well wishers and the church. He worked hard and attained a B in his final exams. After almost  4 years staying at home after high school. Talent Foundation came to his rescue. He had been almost a year in the waiting list after identification. In 2015 he was able to start his course where he put all his efforts to achieve his goals. His sister played a major role in assisting where possible. He is one of the talents from very humble families in Moi’s Bridge where The talent Foundation will change their lives forever in a very positive way! This is the difference that Talent Foundation makes in Moi’s Bridge. In this way they break the cycle of poverty.

‘My success in studying Nursing has meant a great change in my personal life. I am now ready to serve my community as a qualified and able nurse in many ways. My family and friends are  proud of my achievement. It will also mean great improvement for them. I look forward to contribute to the Kenyan health care system’. 

Cornelius

Augustus 2019: Cornelius werkt als verpleegkundige op het missie health centre van Moi’s Bridge sinds maart 2019. Zijn betrokkenheid en kennis worden gewaardeerd door zijn eigen community. Op het ziekenhuis is hij een graag gezien werknemer, die hard werkt. Hij heeft zijn eigen huis gehuurd in town. Als hij bij zijn ouders komt, zijn er altijd veel mensen die gezondheidsadvies en hulp komen halen.

September 2020: Wij kregen bericht van Cornelius die een 3 jaar contract heeft in Turbo bij de county of Nandi .Hij is onzettend blij omdat dit regeringscontract leidt tot een vaste aanstelling bij overheids ziekenhuizen en/of health centres.


HOSEA CHELUGUI

HOSEA

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding docent Kiswahili en Godsdienst

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-30) : 3600 euro voor opleiding in 2015-2018

Status/Resultaat:

December 2016: Hosea heeft zijn derde jaar nu afgesloten. Hij begint zijn vierde en laatste jaar in januari 2017. Hij heeft alle examens goed gehaald en had zelfs de ambitie om vorig jaar een plek als studenten vice-voorzitter te bevechten voor de universiteits studenten , maar helaas op een paar stemmen na is hij het niet geworden. Hij heeft wel leiderschap kwaliteiten in zich en daar is hij trots op.

Message from Hosea for Talents day. I hereby take this opportunity to greet you all. I want to thank God for the far he has brought us all as we approach the end of 2016 and usher in 2017. Really this year has been successful to me and I want to pass my thanks giving to all Committee of Talent Foundation group in Moi’s Bridge , Kenya lead by Mr Henry Ndiaga or Rick as we call him, Mr Metto, Mr Daniel Kelly, and our great mother Selina. The committee is doing great job. To all talents supported I hope everyone is doing good . I urge everyone to co-orparate to make the work of the committee to be easy. I am done with my third year and on 4 th January 2017 I am going to Mogoon secondary school at Nakuru for my teaching practice. Thank you all and I wish you a promising and blessed 2017.

Augustus 2017: Via what’s app meldt Hosea: I am grateful this far as I finalize my studies at campus. Talent foundation have been of great help to me because of being close to me and financing my education. I am really grateful. The short vacation I normally spend time and trying to assist my grandmother, because she is aging and my great mentor. She really did a lot for me to realize my potentials in life. Thanks to Talent foundation this far.

Facebook message 28 august 2017 : I am grateful this far as I finalize my studies at campus. Talent foundation have been of great help to me because of being close to me and financing my education. I am really grateful. The short vacation I normally spent time and trying to assist my grandmother because she is aging and my great mentor. She really did a lot for me to realize my potentials in life. Thanks to Talent foundation this far

Facebook message  19 oktober 2017: I was chosen as one of the commissioners on the forthcoming STUDENT UNION OF EGERTON UNIVERSITY. So here I am taking oath of office. The semester is going on well and I am working towards giving my best. I am grateful for everything as now I am in my final semester to end my undergraduate studies. Thank you and may God bless Talent Foundation for enabling me pursue my career and explore my talent. Thank you.

Facebook message 9 december 2018: The lectures strike interrupted our semester and we had to come back home now for one month. Strike ended today, date 9/12/2017.We have been told to go back to school on Monday 11 /12/2017 I hope all shall be well as I conclude my studies at Egerton. I really thank God this far and such loving and caring talent foundation group. I am grateful.

December 2017: Hosea is goed gesetteld in Nakuru, de opleiding vind hij leuk en hij heeft alle examens tot nu toe gehaald. Zijn tweede semester was van Juni tot september 2015, daarna had hij 2 weken vakantie en begon zijn tweede jaar.

Facebook Messag 02-01-2018: Thank you very much,I am doing good. I am now going to finish the semester that was interfered with by lectures strikes. By April I will be done with it.The strike paralysed our studies. Blessed 2018, I am really greatful for your continued support. Thank you. Hosea

Juni 2018: Hosea is een actieve student die naast zijn harde werk voor zijn studie ook actief is in de studenten vereniging en met kerkelijke activiteiten. Hij heeft zijn 4 jarige opleiding in 3 jaar gedaan, in het zogenaamde crush programme. Het was hard doorwerken met weinig vakantie, maar zijn motivatie en doorzet vermogen is groot , en het feit dat hij gedisciplineerd heeft hem erg geholpen, daardoor is het hem gelukt. Hij heeft zijn eind semester  in december  2017 gedaan na een korte onderbreking door de lecturers  staking.

Klik hier of op de foto van Hosea voor meer informatie over de achtergrond van de ondersteuning.


CAREEN WAMBARI

CAREEN

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Kleermaakster worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-29) : Eenmalig 540Euro in 2015 voor naaimachine en materialen.

Status/Resultaat: Careen  heeft haar draai gevonden in haar eigen winkel. Haar werk is seizoens afhankelijk. Tijdens de oogst en na de oogsttijd vanaf oktober tot maart maakt zij veel nieuwe kleding op aanvraag. Mensen hebben dan geld te besteden Ook met kerst willen mensen graag mooie nieuwe kleren aantrekken. De overige maanden heeft men weinig geld en dan doet zij met name veel reparaties.


Sheilah Chepngetich

SHEILAH

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Calebassen maken en verkopen

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-28) : Eenmalig 450 Euro in 2015.

Status/Resultaat:   Sheilah is een traditionele kalabassen maakster. Deze traditie wordt eigenlijk alleen nog beoefend door oudere vrouwen in de Kalenjin stam. Sheilah is een jonge vrouw van 16 jaar oud, die veel plezier heeft in het maken van deze kalabassen die als geschenk worden gegeven bij bruiloften en traditionele ceremonies. Zij verkoopt de kalabassen voor het levensonderhoud van haar ouders en hun gezin en om haar school opleiding te betalen.

Bijzonderheden: Ze wordt gesteund door de wereldwinkel, met een eenmalige bijdrage om materialen te kopen en een werkplaats te bouwen.


BENSON MWORIA KINOTI

BENSON

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Zeep kunnen maken en verkopen

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-27) : 400 Euro voor materialen en huur werk-/verkoopruimte in 2015.

Status/Resultaat: Benson heeft een winkeltje in Tassia een wijk in Nairobi. Naast  zeep verkoopt hij ook wat kleding, klein kinderspeelgoed en maakt figuren van ballonnen. In de ochtend brengt hij eerst zijn orders weg bij zijn vaste klanten en daarna gaat hij de winkel openen. Hij heeft ambitie om in de toekomst een eigen schoonmaak ploeg te hebben zodat hij scholen, kerken en zalen kan schoonmaken met eigen zeep en apparatuur,want dat levert meer op. Hij is nu aan het sparen om schoonmaakapparatuur aan te schaffen.


ESTHER NIAMBURA

ESTHER

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding HBO Verpleegkunde volgen om verpleegkundige te kunnen worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-26) : 3540Euro voor opleiding in 2014-2016

Status/Resultaat: Esther loopt vanaf november 2015 tot begin januari 2016 stage in Makunga Rural Demonstration Hospital in Kakamega.

Klik hier of op de foto van Esther voor meer informatie over de achtergrond  van de ondersteuning.

December 2016: Esther heeft afgelopen jaar stage gelopen op de interne geneeskunde, chirurgie, verloskunde, de operatiekamer en op een rurale gezondheidspost in Kakamega district. Zij leert snel en is echt in de praktijk aan de slag. In januari 2017 heeft Esther haar schoolexamens gedaan en zij is geslaagd. Zij heeft in februari vrij en daarna gaat zij weer naar school om het nationale eindexamen van de Nursing Council of Kenya voor te bereiden. Dit examen is in april en dan rond zij ook haar opleiding af. Zij is erg enthousiast over her werk als verpleegkundige en vooral haar ervaring op de operatiekamer was heel motiverend. Zij ambieert in de toekomst in die richting te gaan subspecialiseren. In haar vrije tijd helpt ze regelmatig mee op het Teule Moyo childrens home een opvanghuis voor verwaarloosde of verlaten kinderen in Kitale vlak bij de opleiding.

Augustus 2017: Werkt nu sinds maart als verpleegkundige op het outpatient department in Kakamega

December 2017:  Op 8 december hadden alle studenten  die in 2017 afstudeerden hun graduation. Hierbij zijn de Talent foundation commissie leden ook uitgenodigd, maar zij konden helaas niet. Omdat de afgestudeerden alle vervoerskosten voor de gasten en familie moeten regelen is het vaak nog al een dure gelegenheid. De toga’s zijn ook te huur bij de universiteit en dan ben je gauw 100 euro kwijt. Gelukkig had Esther in Kitale gestudeerd en had al 9 maanden gewerkt om te kunnen sparen  voor haar graduation ceremony. Ze is nu de vierde van al onze talenten die de graduation ceremony heeft kunnen bekostigen. De meeste  van onze talenten halen hun diploma stilletjes dagen erna op zodat ze het niet hoeven te bekostigen. Zij zijn al blij dat ze het diploma hebben.

Augustus 2019: Esther did her National Nursing Council exams in March 2017 and passed. She has worked in a Russian sponsored Hospital in Kakamega district since 1st april 2017. She supports her mother, brother and sister and she is very proud and happy to have achieved what seemed impossible some years ago. She is financially independent. She took driving license course and now she has her license. She is among the few girls of her age with a driving license. She works currently in Naivasha County referral Hospital first in in surgical male and female ward and now on Outpatient department.


1-Afbeelding15-001

GILBERT

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding landbouw en veeteelt om boer en dierenverzorger te kunnen worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-25) : 2550Euro voor opleiding in 2014-2016. De ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Stichting Unlimited Dreams.

Status/Resultaat:

December 2016: Gilbert had een gevarieerd jaar. Eerst theorie blokken en examen en aan het eind van het jaar het laatste trimester heeft hij een stage gelopen in Moi’s Bridge.
In Moi’s Bridge bevindt zich een van de landelijke mais depots waar boeren in de regio hun mais, tarwe en bonen kunnen verkopen aan de regering. Daar wordt de mais opgeslagen, zodat de regering in tijden van schaarste voorraad heeft. Ook gewone mensen kunnen deze producten hier kopen als ze nergens meer te koop zijn. Hij moest daar de maiskwaliteit beoordelen als de boeren het aanleveren en dan goedkeuring geven en graderen in kwaliteit. Daarmee wordt ook de prijs bepaald die de boeren krijgen. Ook andere Landbouw en veehouderij producten worden hier verkocht. Gilbert woonde 3 maanden thuis en moest elke dag anderhalf uur lopen naar het depot. Hij kon geen extra ruimte huren omdat hij zijn kamer moest doorbetalen in Eldoret, waar hij de opleiding doet. Gelukkig kon hij voor 40 euro een tweede hands fiets kopen en kon makkelijk de laatste 2 maanden fietsen naar zijn werk. In januari start hij zijn laatste half jaar van de opleiding en zal eindexamen doen in Juli.

Augustus 2017: Heeft examen gedaan en wacht op uitslag.

December 2017: Gilbert is in oktober 2017 afgestudeerd aan de Eldoret polytechnic. Voor zijn family was dit erg bijzonder want hij is het enige kind van de 10 kinderen dat naar de middelbare school is geweest en daarna nog een opleiding gevolgd heeft. De hele familie is straks van hem afhankelijk. We zijn blij dat Talent Foundation hem deze kans heeft gegeven omdat zijn familie  behoort tot schrijnendste  gevallen van Moi’s Bridge. Hij is nu de hoop van de familie op betere tijden.

December 2018: Aan Gilbert is de Talent Award 2018 toegekend voor de manier waarop zijn eigen talent heeft ontwikkeld en bijgedragen om daarmee anderen in zijn omgeving te helpen. Van de hieraan verbonden gift van 100 euro die hij persoonlijk mocht besteden heeft hij 2 schapen gekocht. Met de 150 euro aanvullende bijdrage die hij in zijn omgeving kanbesteden gaat hij maiszaden en kunstmest kopen om enkele boeren in de omgeving de kans te bieden op een betere oogst.

Klik hier of op de foto van Gilbert voor meer informatie over de achtergrond van de ondersteuning.


CLEOPHAS SIMATWO

CLEOPHAS

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Opleiding Medical Engineering volgen om medisch technoloog te kunnen worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-24) : 1000 Euro voor opleiding in 2013-2015. De ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Stichting Spoedeisende Hulp voor Kinderen.

Status/Resultaat: Heeft eindexamen gedaan in november 2015. Wacht op de uitslag die volgend jaar in maart volgt. In de tussentijd zoekt hij werk bij privé ziekenhuizen.

Augustus 2017: werkt op het Moment als  Consultant bij BF Suma een Amerikaans farmaceutisch bedrijf in Eldoret

December 2017: Heeft zijn studie in 2016 afgerond. Hij werkt op het moment als  consultant bij BF Suma een Amerikaans farmaceutisch bedrijf in Eldoret


ANDREW KIBET MUZEE

ANDREW

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: opleiding tot leidinggevend en research verpleegkundige

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-23): € 6300,- voor opleiding in 2013-2016. De ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Stichting Spoedeisende Hulp voor Kinderen.

Status/Resultaat: Hij zit nu in zijn stage periode. Als alles zo loopt als gepland doet hij eindexamen eind 2016.

December 2016: Andrew heeft in 2016 zijn stage verloskunde in Nairobi gedaan. Hij woonde in die tijd op de campus. In Eldoret heeft hij de stages op de critical care, eerste hulp en polikliniek gedaan en community health in Baraton zelf in en rond Jeremy hospital. Het laatste semester zal hij community health, nursing leadership en zijn research afstuder project doen en als alles goed loopt rond hij zijn studie af in juni 2017.

December 2017: *The title of my research project was “Determining The Caregiver Burden Among Families Of Epileptic Patients Attending Care At Moi Teaching And Referral Hospital, Eldoret”. *In the Leadership Class we had a chance to access some special populations in Kenya courtesy of a one-week trip traversing several counties between Busia and Kajiado.

Klik hier of op de foto van Andrew Kibet voor meer informatie over de achtergrond  van de ondersteuning.


DANIEL KIPKEMBOI

DANIEL Ki..

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: zijn droom is als docent Science voor studenten de Natuurwetenschappen en de betekenis daarvan in hun leven, toegankelijker te maken.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-22): € 2880,- voor opleiding in 2012-2016. De ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Stichting Unlimited Dreams.

Status/Resultaat:

Oktober 2012: Gestart met de leraren opleiding, specialisatie wiskunde en scheikunde. De opleiding van Daniel verloopt voorspoedig.

December 2016: Daniel heeft zijn eind examen gedaan en wacht op de uitslag en graduation ceremony in April 2017. Hij gaat nu aan de slag om alvast een baan te gaan zoeken als docent exacte vakken op een middelbare school in het land. Op dit moment zijn er veel vacatures voor docenten in deze richting op de privé scholen. Daniel is mede gesponsord door het geld dat de familie van Overbruggen uit Nuenen bij hun huwelijksfeest heeft bijeengebracht. Hieronder zijn bericht:

I would like to take this opportunity to greet you(Talent foundation commitee and all who have participated in our sponsorship).This far that i have gone i dont know even the right term to use.I actually lack the words to describe and present my appreciation to you great people.At times when i do my daily activities i ask myself how can somebody who does not know you,even he/she has never seen you,sacrifice his/himself to support you to achieve your dream,Actually this is more than love…I will ever compare this love with that of God in the cross…You will always be my Role model…I will live to remember you in the rest of my life..I will always pray that God Remember you and multiply you blessings in infinite way in all your daily activities in the rest of your life.I just feel that i should not stop expressing my gratitude and joy towards your suport.If i were to write the desription of this love,all the trees in the world could not be enough to act as pens to write this love,all the water in the world actually could not be enough to act as the ink used to write this love..I do appreciate for all your support.God bless you. Currently am doing my teaching practice in likuyani boys secondary school.After this i go back to the university to finish my studies.Thank you

Augustus 2017: Kreeg direct een baan aangeboden na zijn laatste stageplaats op Lukuyani secondary School. Een enthousiast docent die zijn beroep met veel plezier en vertrouwen uitoefent

Klik hier of op de foto van Daniel voor meer informatie over de achtergrond  van de ondersteuning.


1-Alfred Ngno

ALFRED

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Civiel ingenieur worden

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-21) : 2200 euro voor opleiding in 2013-2016,mogelijk gemaakt door sponsoring van Hurkmans Groep.

Status/Resultaat:

November 2015:  het eind-semester examen gedaan en wacht nu op de uitslag. Hopelijk is deze goed en kan hij volgend jaar verder met zijn laatste jaar van de opleiding.

December 2016: Alfred heeft zijn derde jaar afgemaakt. Hij heeft veel praktijk ervaring opgedaan bij het bouwbedrijf Hagacom in Kitale in het jaar dat hij moest wachten totdat hij een vak kon herkansen om het tweede jaar te kunnen vervolgen. Hij heeft in 2016 stage gelopen op een wegen- en spoorbouw bedrijf in de periode januari tot mei 2016. Hij heeft het deel diploma van het tweede jaar gehaald. Hij zat tot september op school, maar door persoonlijke problemen heeft hij geen examen kunnen doen. De Talent commissie Kenia heeft hem toen bezocht en de situatie met hem besproken. Hij heeft al zijn deelcertificaten behaald en heeft besloten nu eerst een tijd als aannemer in Moi’s bridge te gaan werken en geld te verdienen met bouwen van huizen en andere bouwactiviteiten. Ook doet hij supervisie bij wegenbouwconstructie projecten. Hij heeft voldoende werk om in zijn levensonderhoud en dat van de familie te voorzien. Hij heeft mensen in dienst, die hij inschakelt afhankelijk van de hoeveelheid werk. Later wil hij kijken of hij de studie alsnog kan afmaken op eigen kosten. Dit betekent dat we als Talent foundation de ondersteuning hier stop zetten. Alfred is volledig gesponsord door de bijdragen van Hurkmans bouwbedrijf en werkt nu in hun geest.

Klik hier of op de foto van Alfred voor meer informatie over de achtergrond  van de ondersteuning.

 


YEGO REUBEN

RUBEN

 

PvT Award 2016 vs 16-12-18

Talent/Ambitie: Elektricien worden

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-20) : 3400 Euro voor opleiding in 2012-2015, mogelijk gemaakt door sponsoring van Vision Dynamics!

Status/Resultaat:   Ruben is klaar met zijn opleiding en hij is in 2015 geslaagd. Hij is trots en kan met zijn kennis heel veel doen. Hij heeft inmiddels een baan bij een melkfabriek in Moi’s Bridge als Engineer-technicus. Hij is blij dat hij snel een baan heeft gekregen dichtbij thuis en kan van hieruit goed verder groeien. Reuben heeft naar aanleiding van zijn bijzondere prestaties de Peter van Tilburg Talent Award 2016 ontvangen.

Klik hier of op de foto van Reuben om zijn volledige evaluatieverslag te lezen. Klik hier om dankwoord van Reuben voor de ontvangen ondersteuning te zien.

Augustus 2017: Op weg  van Nairobi naar Moi’s Bridge hebben wij Reuben gebeld vlak bij waar hij werkt bij Farming Solutions. Het bedrijf ligt langs de snelweg  naar Nakuru. Hij was gelukkig aanwezig en kreeg een uur vrij van collega’s om ons te ontvangen. Trots liet hij zijn 3 mans bedrijf zien, dat melk van de boeren koopt en pasteuriseert. Vervolgens verkopen zij de melk weer aan instellingen als scholen, bedrijven en winkels waar ze contracten mee hebben. Hun grootste afnemer is het Eldoret teaching and referral hospital, dat zij dagelijks van melk voorzien. Zijn bedrijf bestaat uit een Sales en Marketing  manager, Reuben zelf als Electronic engineer en een derde collega die accountant is. Ze importeren  ATM machines (een pinautomaat voor verse melk en yoghurt  die in Kenia op veel plekken staan)  uit Italië voor hun klanten en voor hun eigen bedrijf. Ze zorgen dat deze machines gevuld blijven. Zo kunnen klanten toegang hebben tot de producten op hun eigen tijd. Reuben inspecteert en onderhoudt ook koelinstallaties in de omgeving van Nakuru, waar de boeren de melk afleveren. Hij woont met zijn gezin in een klein huis in de buurt van zijn werkplek. Hij is zeer trots op zijn Peter van Tilburg award en is nog steeds een groot voorbeeld voor nieuwe talenten.


WINNIE SINGOEI

WINNIE

 

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Accountant worden

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-19) : 2700 Euro voor opleiding in 2012-2015. De ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Stichting Unlimited Dreams.

Status/Resultaat: Winnie heeft in juli 2015 eindexamen gedaan en is geslaagd! In de periode augustus-december deed ze een korte cursus om zich te updaten in de Software die gebruikt wordt in de accountancy wereld en zich klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Ze gaat nu een baan zoeken. Dit gaat ze proberen voor elkaar te krijgen door nog een korte stage in een bank, bedrijf of ziekenhuis te gaan lopen. Vaak stroom je vanuit zo’n laatste stage na je opleiding door naar een baan.


1-26-IMG_0400-001

PAMELA C.

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Pamela droomt ervan arts te worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-18): € 1800,- voor opleiding in 2012-2016. De ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van de Stichting Spoedeisende Hulp voor Kinderen.

Status/Resultaat: In september 2012 is Pamela gestart met de Opleiding tot  Registered Clinical Officer. Zij doorloopt de opleiding met veel succes.

Klik hier of op de foto van Pamela voor meer informatie over de achtergrond van de ondersteuning.

September 2020: Pamelas regerings contract voor een jaar op Kaibos dispensary was afgelopen. Ze kreeg nu weer een 3 jaars contract bij het ministry of defence: een nationale baan bij het UHC programme (Universal Health Coverage Programme )  Hierna kan zij ook een vaste aanstelling krijgen.


REBECCA JEPCHUMBA

Talent/Ambitie: Financieel-administratief  medewerker worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-17) : 865 euro  on 2011-2012  voor opleidingskosten accountancy.

Status/Resultaat:  In 2010 is Rebecca met een opleiding begonnen aan het Kenya College of Business management in Eldoret, nadat haar ouders 3 jaar hadden gespaard om een jaar opleidingskosten te kunnen betalen. Door de steun van Talent foundation om haar schoolgeld voor het tweede en derde jaar te betalen is haar droom waargemaakt. Rebecca heeft de ambitie om in de toekomst verder te studeren, maar de prioriteit is nu werk te zoeken om haar familie te kunnen ondersteunen. Rebecca heeft haar opleiding in December afgerond in plaats van in juli 2012 dit in verband met herkansing van een vak. Zij heeft er hard voor moeten werken maar het is haar goed gelukt. Zij zoekt nu een baan als accountant in een van de banken in Moi´s Bridge en Eldoret.

Klik hier of op de naam van Rebecca o het volledige evaluatieverslag te lezen.


1-Figuur20-001

ALICE

 

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Lerares worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-16) : 750 euro  on 2011-2012  voor opleidingskosten.

Status/Resultaat: Alice heeft een baan aangenomen op de Penda Toto School in Moi’s Bridge. Ze is erg blij dat ze haar droom heeft bereikt en dat zij een bijdrage kan leveren aan het leggen van een goede basis voor de latere schoolcarrière van jonge kinderen. Ze wil graag in de Toekomst haar HBO diploma halen in Early Childhood Development met oog op meer perspectief en mogelijkheden in de toekomst. Alice wou graag kleuterjuf worden en nu is dit haar ook gelukt, mede dankzij de steun van Talent Foundation. Ze vindt dat zij een belangrijke taak en verantwoordelijkheid heeft als leerkracht in het dorp waar ze zelf is geboren en opgegroeid. Ze is nu een voorbeeld voor andere kinderen en jonge volwassenen uit arme gezinnen.

Klik hier of op de foto van Alice om het volledige evaluatieverslag te lezen.


AMOS

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Groenteteler  worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-15) : Eenmalig 300 euro  on 2011 voor aanschaf zaaigoed en pachtgeld.

Status/Resultaat: Heeft een neveninkomen van groenteteelt.


1-Image005

EUNICE

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Schoonheidsspecialiste worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-14) : Eenmalig 600 euro  in 2011 om inrichting en materialen aan te schaffen.

Status/Resultaat: Heeft eigen schoonheidssalon.


1-Afbeelding2

JORAM (ZEBRA ZION)

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Beroemde rapper worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-11) : eenmalig 400 euro  in 2010 om DVD op te nemen.

Status/Resultaat: Is nationaal bekende rapper geworden.


PATRICK

Talent/Ambitie: Leraar worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-10) : 1070 euro  in 2010-2012 voor opleiding.

Status/Resultaat: Opleiding met goed gevolg afgerond. Is inmiddels leraar. Hij heeft in de opleidingsperiode bewezen dat hij een goede docent is. Hij kreeg goede beoordelingen en zijn begeleiders waren ook erg trots op hem. Hij heeft zijn droom die eerst onbereikbaar was met de steun van talent foundation gerealiseerd, door zijn vastberadenheid toewijding en inspanning. Patrick’s leven is letterlijk veranderd! Van een arme, kansloze jongen is hij tot een respectabele deskundige jonge docent met veel kwaliteiten geworden.

Klik hier of op zijn naam hierboven om het volledige evaluatierapport van Patrick te lezen.


PHILLIPINE JEPTUM

Talent/Ambitie: Atlete worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-09) : 1400 euro  in 2010-2011 voor deelname aan atleet training opleiding.

Status/Resultaat: Opleiding gestopt wegens persoonlijke omstandigheden.


1-DSC04684

ROBERT

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Timmerman worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-08) : 400 euro  in 2010 voor aanschaf gereedschap.

Status/Resultaat: Heeft eigen timmerbedrijf. Hij is van plan nu even alleen door te werken. Eerst aan het idee wennen eigen baas te zijn en zichzelf tijd te geven om een eigen klanten kring op te bouwen en te behouden. Als dat bereikt is is zijn inkomen ook meer stabiel. In de toekomst wil hij ook jongeren die het werk on the job willen leren gaan helpen en zo kan hij ook uitbereiden met meer mankracht. Conclusie: Robert heeft een kans gekregen om zich te bewijzen en zijn droom te verwezenlijken. Hij verdient nu ook al zijn energie terug en hoef niet de winst aan iemand anders af te dragen.Zijn inkomen is nog erg wisselend, maar hij hoopt veel klanten te binden en dan zal zijn inkomen vanzelf stijgen. De klanten zijn tevreden en dat is heel belangrijk voor Robert. ‘Als de klanten tevreden zijn met mijn werk blijven ze steeds komen’.

Klik hier of op de foto van Robert om het volledige evaluatieverslag te lezen.


1-DSC04648-001

MERCI

 

 

 

 

 

 

 

 Talent/Ambitie: Schoonheidssalon beginnen.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-07) : 500 euro  in 2010 voor inrichting en aanschaf producten schoonheidssalon.

Status/Resultaat: Heeft eigen schoonheidssalon. Mercy heeft laten zien dat ze haar dromen waar kan maken en ze blijft ambitieus. Voor Keniaans begripniveau is zij nu een zelfstandige jonge vrouw met een eigen zaak en kan
zich financieel veel beter redden. Ze is trots op wat zij bereikt heeft. Ze kan eigen onderdak betalen, eten kopen, 2 mensen in dienst nemen en nog wat sparen. Haar achtergrond maakt dat ze concurrentie en het leven in Munyaka een van de achterstandswijken van Eldoret aan kan. Een goede planning, motivatie, toekomst visie en haar eigen aanpak hebben gezorgd voor een goed resultaat: “de geboorte van een kleine saloon Mercy Saloon te Eldoret”.

Klik hier  om het volledige evaluatieverslag van Mercy te lezen.


1-Figuur8

ABRAHAM

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Schoenmaker worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-06) : 750 euro  in 2010-2011 voor naaimachine en ander gereedschap.

Status/Resultaat: Heeft vak geleerd van andere schoenmaker en inmiddels eigen schoenmakersbedrijfje.


1-Afbeelding1-001

SILAH

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie: Universitair niveau leraar engels en literatuur worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-05) : 6370 euro  in 2009-2013 voor studie

Status/Resultaat: Studie succesvol afgerond. Silah heeft zijn opleiding afgerond en heeft het afsluitende examen gehaald in mei 2014. De diploma uitreiking vond een aantal maanden later plaats. Hij is nu een gekwalificeerde Bachelor of Education aan Moi University, Eldoret, Kenya, gespecialiseerd in Engels en Literatuur en is klaar om in de secondary schools te gaan lesgeven.  Hij is optimistisch omdat hij betere kansen heeft om te werken nu hij zijn hoge opleidingsgraad heeft behaald. Hij is er trots op dat hij zijn kennis kan gebruiken om ook de kansen voor andere studenten te vergroten.

Klik hier of op de foto van Silah om het volledige evaluatierapport te lezen.


1-IMG_6121-001

DANIEL KIPYEGO

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie:  Zelfstandig boer kunnen worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-04) : 600 Euro voor pachtgeld in 2009.

Status/Resultaat: Heeft door ondersteuning goede oogst gehad en voldoende winst gemaakt om zelfstandig door te kunnen gaan als boer. De eenmalige ondersteuning van TALENT heeft Daniel de mogelijkheid gegeven om op eigen kracht verder te gaan.

Klik hier of op de foto van Daniel om het volledige evaluatieverslag te lezen.


1-els 006

RAEL

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie:  Werkzaam kunnen worden in horeca sector.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-02) : 2080 Euro voor opleiding in 2009-2011.

Status/Resultaat: Opleiding Food & Beverages met succes afgerond. Nu werkzaam in hotelsector.


1-DSC00564-001

DANIEL

 

 

 

 

 

 

 

Talent/Ambitie:  Communicatie bureau en muziekcentrum starten

Ondersteuning Talent Foundation PvT (K-01) : 1800 Euro voor apparatuur in 2009.

Status/Resultaat: Heeft Brabant Recording Communicatiomn Centre en Recording Studio opgericht waar multimedia faciliteiten zijn voor maken van lokale nieuwsrapportages en muziekopnames gemaakt kunnen worden. Kan hiermee in zijn bestaan voorzien. De eenmalige ondersteuning van TALENT heeft een essentiële impuls gegeven om het journalistieke talent van Daniël tot wasdom te laten komen met een belangrijke uitstraling voor de lokale gemeenschap en de regio. Daarnaast heeft dit voor de landencommissie ter plekke een belangrijke verbetering van de mogelijkheden voor communicatie met de Nederlandse begeleiders betekent.

Klik  hier of op de foto van Daniel om het volledige evaluatieverslag te lezen.