Talent en ambitie: Ingenieur worden!

Geboortejaar: 2003

Ondersteuning: 3379 euro.

Voor: Volgen studie Mechatronica (informatica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek) aan Gemengd College Heilig Hart in Santa Lucía Cotzumalguapa, Escuintla.

Periode: 2021-2024.

Status: Verloopt volgens plan.

Financiering
Uit de aanvraag (september 2020):
"Ik woon thuis. Ons gezin bestaat uit zes personen. Mijn vader heeft een inkomen, maar dat is nauwelijks genoeg om het gezin te onderhouden. Mijn moeder verdient wat extra’s door eten te verkopen, ook wij als kinderen gaan soms met eten langs de deur. Samen slagen we er in om ook de schoolkosten van mijn twee jongste broertjes te betalen. We zijn ook actief binnen de kerk. Onze familie draagt de sporen van het geweld in Guatemala. Mijn grootvader was leider van de boerenorganisatie CUC en in 1980 kwam hij om bij de brand in de Spaanse ambassade. Mijn moeder is actief binnen de Organisatie Herinnering, Waardigheid en Hoop -AMDE- die zoekt naar de personen die na de golf van geweld in Santa Lucía spoorloos verdwenen en nog steeds worden vermist. We nemen ook deel aan activiteiten die worden georganiseerd door Verdad y Vida."
Ambitie/droom:
"Ambitie Ik wil me ontwikkelen, als persoon en ook op academisch vlak om zo bij te dragen aan het onderhoud van ons gezin. Daarom wil ik Mechatronica studeren, een technische discipline die bestaat uit de combinatie van de volgende ingenieursdisciplines: elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek.
Ik kan goed studeren en behaal steeds goede resultaten. Ik heb verantwoordelijkheidsgevoel, iets wat ik heb geleerd van mijn ouders. Ik ben goed in het bepalen van mijn doelen en het uitstippelen van mijn toekomst. Hopelijk lukt het me met een studiebeurs, want mijn ouders kunnen onmogelijk mijn studie betalen."
Juni 2021: Verslag eerste semester (januari - juni 2021) - Onderwijs tijdens de pandemie!
Dankzij de beurs die jullie me verlenen en de begeleiding die Verdad y Vida me geeft, heb ik mijn studie dit jaar voort kunnen zetten. Dat is niet gemakkelijk geweest, er waren veel veranderingen en we moesten echt wennen aan de andere studie-dynamiek. De platforms (digitale vorm), de manier waarop momenteel de lessen worden gegeven, dat is allemaal heel anders dan vóór de pandemie. Ook in de lessen waar we wel fysiek aanwezig zijn is het toch anders; we zitten op afstand van elkaar, we kunnen niet met elkaar praten zoals we dat vroeger deden, ook ter ontspanning, samen kletsen, lachen. Nu met het gebruiken van de digitale platforms zien we elkaar vaker online vanwege de taken die we in groepjes moeten doen. Maar dat is toch ook niet hetzelfde.
Toch, ondanks al dit soort moeilijkheden, stop ik veel energie in mijn studie. Ik probeer het beste van mezelf te geven en zoveel mogelijk te leren. Godzijdank zien mijn cijfers er tamelijk goed uit.
Ik heb veel verwachtingen voor de komende maanden en ik zal mijn uiterste best doen om mijn studies daarna ook op technisch vlak te kunnen voortzetten. De steun die jullie me geven, die van Verdad y Vida én van mijn ouders motiveren me om door te zetten en stapje voor stapje de doelen te gaan halen die ik me gesteld heb. "
Januari 2022: Verslag tweede semester (juli - december 2021)
Het ging veel beter dan in het eerste semester van het jaar. Hoewel de meeste lessen met fysieke aanwezigheid waren, waren er ook virtuele lessen. Maar door de fysieke lessen voelde ik me beter, ze hielpen me in de contacten met mijn leerkrachten en mijn medestudenten.

Het beursprogramma van de Talent foundation heeft me geholpen bij alles wat ik nodig had in het afgelopen jaar waardoor ik dit kon afsluiten met het bachelordiploma informatica. Dit geeft me toegang tot het vervolg van mijn technische studie. Ik kijk erg enthousiast en gemotiveerd uit naar de start van de lessen in januari 2022.
In 2022 zal ik mijn technische studie voortzetten bij INTECAP. Dat duurt dan nog drie jaar. Ik ben enthousiast omdat het een geheel nieuwe ervaring zal zijn. Ik zal al het mogelijke doen om vooruit te komen en een professionele kracht te worden. Ik heb vertrouwen in mezelf, omdat ik altijd uitvoer wat ik me heb voorgenomen. Ik weet dat ik met de hulp van iedereen een goed resultaat kan bereiken. "
Batchelor diploma Informatica
Uitreiking in aanwezigheid van haar ouders