Met de steun van de stichting Grace for Victim Children (GfVC , zie www.gfvc.nl voor meer informatie)  zijn in Nepal prachtige projecten uitgevoerd, geleid door de lokale NGO’s. Zij creëren een wereld van verschil in het dagelijks leven van vele straat- en weeskinderen. Ze bieden hen, naast een nieuw thuis, ook een toekomstperspectief door het verzorgen van goed onderwijs en medische hulp. In de periode 2014-2016 heeft de Talent foundation PvT nauw samen gewerkt met deze stichting. Na de aardbevingen op 25 april en 12 mei 2015 is via de stichting GfVC noodhulp verleend, waaraan ook Talent foundation PvT een bijdrage heeft geleverd door extra fondsen te werven. Helaas hebben we daarna moeten ervaren dat het door de grote persoonlijke problemen veroorzaakt door de aardbevingen onvoldoende mogelijk bleef om de activiteiten van de stichting Grace for Victim Children en de daaraan verbonden lokale begeleiding van door de Talent foundation PvT ondersteunde Talenten voort te zetten. Hieronder een overzicht van de succesvolle ondersteuning die in deze korte periode heeft kunnen plaatsvinden.

kaart Nepal

 

Ondersteunde Talenten

Sinds de start zijn en worden de hieronder vermelde Talenten financieel ondersteund door de Talent Foundation en ter plaatste begeleid door de commissie. Door op de foto van de Talenten  te klikken kunt u meer informatie over de achtergrond, voortgang en resultaat van de ondersteuning vinden.

1-IMG_0333 (1)-002

SHRISTI

 

Talent/Ambitie: Schoonheidsspecialiste/kapster worden.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (NE-01) : 1460 Euro voor opleiding in 2014-2015

Status/Resultaat: Opleiding succesvol afgerond. Kan op basis hiervan een inkomen verdienen.


 

1-IMG_7020

ELIZA

Talent/Ambitie: Verpleegkundige worden en hiermee hulp bieden in eigen (weeshuis)omgeving.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (NE-02) : 3000 Euro voor opleiding in 2014-2017

Status/Resultaat: Opleiding wordt met succes gevolgd (hoort bij top 10 van haar klas met 45 studenten).


 

1-Aliya Tamang 20-001

ALIYA

Talent/Ambitie: Studie hotelmanagement volgen om accountant te kunnen worden in lokaal hotel en hiermee zichzelf en zijn moeder van een inkomen voorzien.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (NE-03) : 3000 Euro voor opleiding in 2015-2018

Status/Resultaat: Opleiding eind 2015 begonnen (na vertraging vanwege aardbeving Nepal).

 

1-Amrit

AMRIT

Talent/Ambitie: Studie hotelmanagement volgen om hotelmanager te kunnen worden in lokaal hotel en tehuis voor daklozen te kunnen oprichten om hiermee zichzelf en zijn moeder van een inkomen voorzien.

Ondersteuning Talent Foundation PvT (NE-04) : 3000 Euro voor opleiding in 2015-2018

Status/Resultaat: Opleiding eind 2015 begonnen (na vertraging vanwege aardbeving Nepal)

 

LANDENCOMMISSIE

1-P1020911-001

Naar aanleiding van de contacten die  in 2014 met de stichting Grace for Victim Children zijn ontstaan , is een landencommissie Nepal gevormd. Deze bestaat uit Renata van Vulpen-de Mik, Inge van der Stelt (Nederlandse bestuursleden GFVC), en  Nepalese leden Sarmila Gurung, Sukmaya Roka en Suresh Kumar Kati. Vanuit het bestuur onderhoudt Marjanne van Wendel de Joode de contacten met de commissie.  

 

Deel op FacebookShare on Facebook