Velen weten dat Indonesië een prachtig land is. Iedereen kent de mooie plaatjes van groene rijstvelden, oerwouden, vulkanische gebergten, stranden, prachtige romantische zonsondergangen en pittoreske plaatjes van kampongs en desa’s. Velen weten ook dat er in het land jammer genoeg nog grote armoede is. De Talent Foundation is al meer dan 10 jaar actief in Indonesië (Java en Bali).

 Ondersteunde Talenten

 Sinds de start zijn en worden de hieronder vermelde Talenten financieel ondersteund door de Talent Foundation en ter plaatste begeleid door de landencommissie. Door op de foto van de Talenten  te klikken kunt u meer informatie over de achtergrond, voortgang en resultaat van de ondersteuning vinden.

 

KETUT

Talent/Ambitie: Rechtenstudie volgen om ambassade medewerker te kunnen worden

Ondersteuning Talent Foundation PvT (IN-15) : 3937 Euro in 2015 – 2019 in aanvulling op  2430 euro ondersteuning van de lokale overheid.

Status/Resultaat: In 2e jaar van studie, behoort tot de beste studenten van zijn klas. Klik hier of op de foto voor meer achtergrond van de ondersteuning.

 


LANDENCOMMISSIE

1-Commissie Indonesie 2016

Momenteel wordt de commissie gevormd door Jos van den Broek, Karien Froeling en Barbara Huizink-Suriada die op Bali woonachtig zijn.  Bestuurslid Marjanne van Wendel de Joode verzorgde het contact met de commissie.


VOORHEEN ONDERSTEUNDE TALENTEN

 

Usman

USMAN

Talent/Ambitie: Leraar worden

Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-11) 1926 euro (2010-2014)

Status/Resultaat:

Usman makes very great impression when the first time we met at An-Nuriyah. He is the 4th child from 8 children in his family. His parents struggle to maintain the family, they earn their money from doing the small jobs and sometimes working in the rice fields. After finishing the elementary school his family expected him to support the family even though his teacher advised him to continue his education because of his intellectual capacity. In the meanwhile An-Nuriyah offered Usman to come to the school in Jakarta fully paid. After a lot of thinking he accepted this offer and finished his SMA (Senior High School) with good result. Usman always had a dream of becoming a teacher. He wants to be useful to other people, helps the community, he says he has been helped and wants to do the same for others.
Any special circumstances: He already teaches at An-Nuriyah’s school 5 days a week and is looking forward to get a proper teacher education.


 

kadek

KADEK

 Talent/Ambitie: computer editor

Ondersteuning Talent Foundation (IN-14):  € 1.285 in 2015 voor  aanschaf computer,printer en benodigdheden, aangepaste tafel en hulp bij opzetten bedrijfje op meer strategische plek

Status/Resultaat: Op aanraden van Talent Foundation heeft Kadek zijn businessplan uitgebreid en de begroting aangepast. Daarin zijn o.a. opgenomen de renovatie van zijn werkkamer, een geschikte werktafel en visitekaartjes. Klik hier of op de foto voor een verslag van de voortgang van de ondersteuning.


 

Afbeelding4

YUNI

Talent/Ambitie: naaister

Ondersteuning Talent Foundation (IN-13):  , € 264 in 2014 voor aanschaf naaimachine en onderdelen

Status/Resultaat: Yuni doet het erg goed. Ze is begeleid door Nikita, een balinese die zelf een naaistudio heeft en haar de kneepjes van het vak leert , hoe een bedrijfje op te zetten en zij heeft Yuni ook begeleidt bij haar aankopen. Klik hier of op de foto voor meer informatie over deze ondersteuning.


diploma

GEDE

 Talent/Ambitie: talen/ Japans

Ondersteuning Talent Foundation (IN-12): € 2.200  in 2011-2015, kosten 4 jarige opleiding Japans, deels kosten levensonderhoud

Status/Resultaat: Gede is in 2015 met zeer goede resultaten afgestudeerd.Klik hier of op de foto voor een verslag van de ondersteuning.


 

NURHASANAH

Talent/Ambitie: Leraar

Geb jaar:  1983
Intermediar:  Stichting Yapari, Jakarta/Java
Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-9); 2009- 2012, totaal bedrag : € 2104
Status/Resultaat:


ARUM
Talent/Ambitie: studie economie

Geb jaar:  1991
Intermediar:  Stichting Werkgroep ’72, Jakarta/ Java
Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-8);  2009-2012, Totaal bedrag : € 1.807

Status/Resultaat:


CEN CEN

Talent/Ambitie: Leraar

Geb jaar:  1988
Intermediar:  Stichting KDM, Jakarta/ Java
Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-6); 2009-2013, totaal bedrag :  € 4431
Status/Resultaat:


TARMINI

Talent/Ambitie: Onderwijzer

Naam Talent:
Geb jaar:  1991
Intermediar:  Stichting Yapari, Jakarta/Java
Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-5): 2008-2012, Totaal bedrag :  € 3.787
Status/Resultaat: 


1-Bayu en Gezy

BAYU

Talent/Ambitie: Entertainer /PR-medewerker worden

Ondersteuning Talent Foundation PvT (IN-04) : 2884 Euro in 2008-2012

Status/Resultaat: Studie Cum Laude afgesloten.  Klik op de foto voor de evaluatie van de ondersteuning.


1-Gezy 5

GEZY

Talent/Ambitie (IN-2): Accountancy (study)
Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-2)
Start ondersteuning:  2006
Gerealiseerd einde: 2009 (en een doorstart gemaakt naar vervolgopleiding, 2011)
Totaal bedrag : € 4.493
Status/Resultaat:  Gezy is een zeer talentvolle scholiere die op de SMK (accountant) gesponsord wordt door Werkgroep ’72. Ze blinkt uit in wiskunde en rekenen, economie. Daarnaast is ze ook zeer goed in de Engelse taal. Toekomstplannen: Het liefst zou Gezy zich naast de opleiding die ze gaat volgen zich ook nog verder willen ontwikkelen in de Engelse taal, zodat ze bij een buitenlands bedrijf kan werken. Al in het eerste gesprek na de start van de studie zien we dat Gezy het wel naar haar zin heeft, maar dat ze de opleiding eigenlijk te schools en te makkelijk vindt. Al na het eerste jaar wordt ze in de topklas geplaatst (met de beste leerlingen) en ze behoort tot de top 3 van deze klas. Haar gemiddelde cijfer over de hele 3 jaar is een 3,7 (uit 4).
Gezy geeft in het weekend Engelse les maar ook rekenen, aan kinderen uit de buurt. De kosten van de opleiding zijn duurder uitgevallen dan in het begin ingeschat zijn. Dit komt vooral door extra kosten in het laatste semester. In dit semester was het collegegeld hoger geworden en waren er extra kosten voor een studiereis en voor de examentraining. Ook kosten voor vervoer waren niet opgenomen in het budget.


Bayu en Gezy

BAYU

Talent/Ambitie: Entertainer/ PR (studie, materialen)

Ondersteuning Talent foundation PvT (IN-1):

Ondersteuning:  2008-2012
Totaal bedrag : € 2.884.
Status/Resultaat:

Bayu is Cum Laude geslaagd. Hij is hard op zoek naar een nieuwe uitdaging in zijn leven. Hij wil graag verder studeren voor een master degree. Hij is opzoek naar een werkgever die hem hierin kan sponsoren om zijn doel te bereiken.
Toekomstplannen: Bayu is afgereisd naar Floras (is een van de Kleine Soenda-eilanden. Het is een Indonesisch eiland, gelegen ten oosten van Soembawa en Komodo )
Hij werkt daar voor de overheid aan het programma communicatie & informatie om de communicatie te optimaliseren. Het is een project van twee maanden. Hierdoor hoopt hij meer kans te krijgen om aangewezen te worden als leerkracht.(door dit project komt hij met meerdere projecten/contacten in aanraking) Zijn doel is om een baan te krijgen op een van de geïsoleerde eilanden en daar les te kunnen geven.

 

 

Deel op FacebookShare on Facebook