India is een rijk land….dat is ook zo, maar de armen worden aan hun lot overgelaten.Van de 1,3 miljard inwoners leven er 400 miljoen onder de armoede grens.

Talent Foundation is een samenwerking aan gegaan met de Franciscan Sisters of St. Joseph, een Indiase R.K. congregatie van 560 zusters, die scholen, kindertehuizen, medische hulpposten en bejaarden tehuizen hebben. Zij hebben voornamelijk vestigingen in de zuidelijke staten Andhra Pradesh en Tamil Nadu met de hoofdvestiging (het moederhuis) in Chennai, de hoofdstad van Tamil Nadu.

Op de scholen en kindertehuizen van de congregatie zitten veel arme kinderen, waaronder wezen en half wezen. In de kindertehuizen zitten hoofdzakelijk meisjes, die meestal zolang bij de zusters blijven als ze onderwijs kunnen volgen. Daarna gaan ze over het algemeen terug naar hun geboortedorp en de meesten worden uiteindelijk, zoals gebruikelijk in India,door hun ouders of familie uitgehuwelijkt. Vooral de arme meisjes, die graag verder willen studeren om daarna een beroep uit te oefenen waarin ze financieel onafhankelijk zijn, hebben daar geen kans voor. Die kans wil Talent Foundation PvT hun bieden. In 2018 is een start gemaakt met de ondersteuning van 2 talenten.

 

Ondersteunde talenten


GRACY

Talent/Ambitie: Opleiding accountancy volgen

Ondersteuning Talent Foundation PvT (I-01) : 1425 euro voor  2018 – 2021

Klik hier of op de foto van Gracy voor meer informatie over haar achtergrond.

Status/Resultaat: Gestart in  2018


JENNIFER

 

Talent/Ambitie: Opleiding accountancy volgen

Ondersteuning Talent Foundation PvT (I-02) : 1545 euro voor  2018 – 2021

Klik hier of op de foto van Gracy voor meer informatie over haar achtergrond.

Status/Resultaat: Gestart in  2018


Landencommissie

Deze bestaat uit sr. Prudentia, assistent moeder overste, sr. Shaila en sr. Selvi, beiden onderwijzeres op de scholen van de congregatie,  Anne Reijenga, voorzitter landencommissie. Anne komt al sinds 1999 in India als vrijwilliger van een Nederlandse stichting, die voor dezelfde congregatie gebouwen realiseert, zoals scholen, kindertehuizen en toiletgebouwen.

De landencommissie van links naar rechts op de foto : Anne Reijenga ,  sr. Elza,  sr. Prudentia,  sr. Selvi.

Dat de zusters de landencommissie vormen, is van grote waarde: zij kennen immers de meisjes, hun achtergrond en mogelijkheden. Daardoor zijn zij als geen ander in staat meisjes te selecteren, die het meest voor ondersteuning in aanmerking komen.