Buenos Aires, een stad met grote tegenstellingen tussen arm en rijk, allure en sloppenwijken, waar overal de tango klinkt, was een van de eerste landen waar de Talent foundation (toen nog “Peter van Tilburg Fonds”) actief werd. Ruim 30 talentvolle jonge mensen, veelal uit de sloppen, hebben gebruik gemaakt van onze ondersteuning. Het merendeel heeft inmiddels een zelfstandig bestaan opgebouwd en is een voorbeeld voor de omgeving.

Ondersteunde Talenten:

De hieronder vermelde Talenten worden financieel ondersteund door de Talent foundation PvT. Ze worden ter plaatse begeleid door de enthousiaste landencommissie, die we hieronder aan u voorstellen. Door op de foto te klikken, kunt u meer informatie over de achtergrond, voortgang en resultaten van het Talent vinden.

 


Prijsuitreiking

SOLANGE

Talent/Ambitie:

Solange wil topatleet Karate en sportleraar worden. Ze heeft hier veel aanleg voor.

Ondersteuning Talent foundation PvT (A-30): € 1250,00 voor training en reiskosten naar WK en toernooien in periode 2014-2016.

Status/Resultaat:

Solange wint de ene na de andere prijs, heeft van de Argentijnse Karatebond de prijs voor de beste jeugdsporter gekregen en is geslaagd voor haar schooljaar.

Klik hier of op de foto van Solange voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.


Mayra

MAYRA

Talent/Ambitie:

Een goed kampioen en leraar worden, niet alleen in de sport maar ook in het leven zelf. Daarnaast kan ik door deel te nemen aan internationale toernooien verschillende culturen leren kennen.

Ondersteuning Talent foundation PvT (A-29) : €1250,00 voor reiskosten naar WK en toernooien en contributie sportschool in periode 2014-2016.

Status/resultaat: in training en opleiding. Dit gaat voorspoedig.

Klik hier (of op de foto van Mayra) voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.


foto Carla

CARLA

Talent/Ambitie: als fluitiste spelen in de beste orkesten van het land

Ondersteuning Talent Foundation PvT (A-28): €3050 + vervolgstudie €1400 gesponsord door Poel Sharity Fund en Rotary Eindhoven –Veldhoven in de periode 2013 – 2017.

Status/Resultaat: Carla is een hard werkende muzikant en behaalt hele goede resultaten.

Klik hier (of op de foto van Carla) voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.


foto Pamela

PAMELA

Talent/Ambitie:

Als violiste spelen in de beste orkesten.

Ondersteuning Talent foundation PvT (A-25) : € 5622,00 voor verlengde opleiding door Conservatorium switch.

Status/Resultaat: Opleiding gaat heel voorspoedig. Pamela speelt in verschillende orkesten in Buenos Aires.

Klik hier (of op de foto van Pamela) voor meer informatie over de achtergrond en voortgang van de ondersteuning.


LANDENCOMMISSIE ARGENTINIË

Commissie 2016

In Argentinië wordt de commissie gevormd door:  van links naar rechts: Liske Verheij, Job Grobben, Emily Kerckhoff, Femke Noordraven. Vanuit het bestuur onderhoudt Claartje Fukken het contact met de commissie.

De landencommissie slaat na jarenlange ondersteuning van muzikanten, studenten en sporters een nieuwe weg in en richt zich nu meer op het ontwikkelen van ambachten. De eerste contacten met een weverscollectief zijn gelegd. Daarnaast zoeken ze, naast het begeleiden van de huidige talenten, opnieuw contact met de talenten uit het verleden om daarmee een netwerk op te bouwen.


VOORHEEN ONDERSTEUNDE TALENTEN


 

FREDERICO

Talent/Ambitie: systeembeheer en management

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 27); € 1.530 (2011 – 2014)

Status/Resultaat: Studie met zeer hoge resultaten afgerond en door zijn baan selfsupporting


  GISELA

Talent/Ambitie: Pianiste worden en les geven in centrum voor buitenschoolse opvang.

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 26): €1.952 (2011-2013)

Status/Resultaat: Raquel is gegroeid in haar spel. Daarnaast geeft ze inderdaad muziekles aan andere kinderen in het centrum waar de piano staat waar ze les krijgt en oefent. Tegelijkertijd is de afgesproken periode van twee jaar lessen niet afgerond, wegens problemen thuis was het onmogelijk voor Gisela om door te gaan met de lessen. Haar broertje is mentaal niet goed ontwikkeld, haar moeder is niet in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn verzorging. In april is hij ziek geworden waardoor zijn verzorging voor een groot deel op haar schouders terecht is gekomen. Ook is gebleken dat haar vervolgopleiding voorlopig niet aan de orde is.

De steun is positief geweest met betrekking tot het buurtcentrum, voor hen is het een steun geweest om erkenning van buiten te krijgen en Gisela zal daar zeker blijven helpen.


Augustina A-22

AUGUSTINA

Talent/Ambitie: Professioneel celliste worden

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 22); €2.535 ( 2010-2014)

Status/Resultaat: Augustina heeft door moeilijke familieomstandigheden en afnemende motivatie om te studeren de eindstreep niet gehaald. Maar zij redt het wel door te spelen in orkesten en zet zich ook in bij het project voor jeugdorkesten in de sloppenwijken van Buenos Aires.


 

Mattias A-20 examen

MATIAS (tijdens eindexamen)

 Talent/Ambitie: Obtain a degree in Political Science to become a researcher and a teacher

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 20); € 2.815 (2009-2013)

Status/Resultaat: Excellent, heeft promotieplaats aangeboden gekregen.


LEONARDO

Talent/Ambitie: Wereldkampioen Karate
Ondersteuning Talent foundation PvT (A 18): € 7.322 (2009-2013)
Status/Resultaat: Leonardo is wereldkampioen geworden bij het WK junioren in Brazilië in 2012, en tweede bij het WK senioren in Melbourne, Australië in 2013. Daarnaast geeft hij karate les aan kinderen op drie verschillende plaatsen in de stad en deelt zo zijn talent.


Martin A17

MARTIN

Talent/Ambitie: nucleair ingenieur
Ondersteuning Talent foundation PvT (A 17): €2.014 (2009-2014)
Status/Resultaat: Een zeer talentvolle student, die als gevolg van hele zware problemen in de familie, waarvoor hij ook wil zorgen, zijn studie heeft afgebroken.


 

IF

LUCIANO

Talent/Ambitie: een beroepsmuzikant worden en in de beste orkesten.
Ondersteuning Talent foundation PvT (A-12 ): €5.203 (2007 – 2010)
Status/Resultaat:
 Luciano heeft met goede resultaten zijn conservatorium als cellist afgerond. Hij heeft een aantal jaren in Astillero, een Tango-ensemble als cellist gespeeld. Hiermee heeft hij overal in de wereld opgetreden en ook drie benefietconcerten gegeven t.b.v. de Talent foundation PvT, te weten in het Design Huis in Eindhoven, in het Tropen Theater in Amsterdam en in de feestzaal van  Piet Hein Eek in Eindhoven.


Lucus A-11

LUCAS

Talent/Ambitie: Professioneel cellist worden

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 11): €3.005 (2007- 2012)

Status/Resultaat: Lucas heeft zijn studie aan het Conservatorium van de universiteit (IUNA) heel goed afgerond en is al zelfstandig musicus Begin 2007 is Lucas tot het ‘Orquesta Académica del Teatro Colón’ toegetreden en daarnaast zat hij in het Buenos Aires Cello Ensamble, een groep gevormd door Maestro Néstor Tedesco, die uit 18 vioolcellisten bestaat. Nu speelt hij ook in een groep van 8 cellisten die door het hele land nu optredens hebben. Zie de facebook pagina van Violoncellos Argentinos of je kan ze opzoeken via YouTube. Ook mag hij regelmatig invallen bij het Symfonie orkest van Teatro Colon.

Enige opmerking is dat het laatste jaar iets te ruim gebudgetteerd was, omdat hij al bij kon verdienen. Maar dat is bijgesteld. Kortom Lucas is een voorbeeld voor de stichting en wij zijn erg blij dat hij bij ons betrokken wil blijven.


David A-10

DAVID (tijdens bestuursbezoek 2007)

Talent/Ambitie: Natuurkunde studeren en daarna ruimtevaart

Ondersteuning Talent foundation PvT (A-10): € 1.219 (2007 – 2011)

Status/Resultaat: David heeft zijn studie met hele goede resultaten afgerond. Een vervolgstudie bleek een te grote stap.


PAMELA

Talent/Ambitie: kunst maken en exposeren, waarin zij zich kan uiten en de toeschouwer een gevoel van geluk kan bezorgen en daarnaast een baan als kunstdocent te vinden in het onderwijs zodat zij kinderen de schoonheid van kunst kan leren kennen en ervaren.

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 8): € 3.140 (2005 – 2012)

Status/Resultaat: Pamela werkt voor zichzelf en heeft regelmatig invalbanen in de hoop daarmee een vaste baan te krijgen. Ze heeft zich altijd actief ingezet voor de projecten van Horizonte in La Cava. Zij heeft o.a. kinderen begeleid bij het maken van een maandelijkse krant over de wijk.


 

Claudia A-7

CLAUDIA

Talent/Ambitie: Tandarts worden in haar eigen (sloppen)wijk en tandheelkundige zorg voor kinderen opzetten

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 7): € 4.514  (2005 – 2014)

Status/Resultaat: Helaas is het Claudia niet gelukt haar studie af te ronden in de vastgestelde periode van –in totaal- zes jaar (waarvan 4 jaar met steun van TALENT). Een studievertraging bij een studie als deze is geen uitzondering en onder bepaalde voorwaarden te verantwoorden maar na drie extra jaren was sprake van structurele stagnatie waardoor nog verdere, dure, steun niet meer te verantwoorden was. De woon- en familieomstandigheden speelden hierbij een grote rol.


GISELLA

Talent/Ambitie: Wereldkampioen worden

Ondersteuning Talent foundation PvT (A-6 ): €2.382 (2005 – 2011)

Status/Resultaat: Het realiseren van de droom van Giselle, wereldkampioen worden, is gelukt. In mei 2011 won ze als team samen met Evelin (tevens Talent) en Marina (tevens mentor) de gouden plak bij het WK in Tsjechië. Eerder won ze al gouden medailles bij internationale toernooien in Italië en in Zuid Amerika. Giselle deelt haar talent door middel van het geven van karatetraining aan de jeugd. Op die manier geeft ze haar kennis en ervaring door en dient ze als voorbeeld voor jong talent met ambitie.


 

Evelin A-4

EVELIN

Talent/Ambitie: Wereldkampioen Karate worden

Ondersteuning Talent foundation PvT (A 4): € 6.310 (2006 – 2013)

Status/Resultaat: Evelin is duidelijk een groot voorbeeld voor haar omgeving. Dit is een overzicht van de behaalde resultaten in internationale toernooien:

  • Kampioen Panamerikaanse jeugd kampioenschappen (Vechten), Brazilie 2006
  • Tweede plaats internationale jeugd kampioenschappen Shobu en Vechten, Uruguay, 2007
  • Tweede plaats Wereldkampioenschappen Jeugd (Vechten), Slovenie 208
  • Wereldkampioen Vechten Shobu Sanbon de 60 kg, Argentinie 2010
  • Tweede plaats WK Vechten Shobu Sanbon de 60 kg, Argentinie 2010 (andere catgorie)
  • Tweede plaats WK Vechten in vrouwenteams , Argentinie
  • Wereldkampioen Vechten in Teams Shobu Ippon Open Volwassenen, Tsjechie 2011

 Evelin heeft haar talent op verschillende manieren gedeeld. De meest directe manier was (en is nog steeds) door het wekelijks geven van jeugdtrainingen, met al haar titels is ze een groot voorbeeld. Tevens verving ze intermediair/trainer/coach Marina als hoofdtrainer tijdens reizen en tijdens haar zwangerschap en verlof. Daarnaast is Evelin scheidsrechter tijdens toernooien.


 

Deel op FacebookShare on Facebook