Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Talent Foundation heeft onze oprichtster Yvonne Mulder het initiatief genomen om jaarlijks de Peter van Tilburg Award uit te reiken aan het Talent dat in het afgelopen jaar het beste voorbeeld is geweest van waar de Talent Foundation voor staat. Op voordracht van de diverse landencommissies heeft het bestuur besloten om de Award voor 2016 toe te kennen aan Reuben Yego in Kenia. Hieronder de tekst uit de voordracht van de commissie:

Reuben is van de talenten degene die altijd gedurende en na zijn studie berichten is blijven sturen over wat hij aan het doen is en wil bereiken, zonder om verdere steun te vragen. Hij heeft tijdens zijn studie electronic en electric engineering ook een cursus praktische solar energy gevolgd, omdat dat hem nuttig leek in zijn eigen omgeving. Nu is hij engineer op een melkfabriek, maar adviseert en helpt mensen in de omgeving met hoe ze het beste zonnepanelen kunnen aanleggen en gebruiken. Hij vraagt hier geen geld voor en helpt ook met de aanleg. Zonnepanelen zijn voor veel gezinnen nu eindelijk bereikbaar kwa kosten, maar de techniek ervan snappen ze niet, zodat het vaak niet gebruikt wordt of kapot is. Nu heeft iedereen een makkelijk toegankelijke vraagbaak en wordt zonne energie meer gebruikt in Moi’s Bridge. Zo kunnen leerlingen s avonds beter huiswerk maken en hoeft er minder kerosine verstookt te worden in de olielampen. Ook andere technische problemen lost hij voor veel mensen op. Hij is een voorbeeld voor veel andere jongeren en voor ons het talent dat altijd actief is ook op de talentendag die jaarlijks georganiseerd wordt. Op zijn verjaardag heeft hij in plaats van een feest, een lunch voor een aantal straatkinderen in Moi’s Bridge gekocht met een eigen beker als kado. Hij noemt het birthday share.”

De award bestaat uit een aan een persoonlijk doel te besteden geldprijs van 100 euro  aangevuld 150 euro i om bij de feestelijke uitreiking van de oorkonde iets extra’s te doen met/voor de overige talenten , ofwel om er een  andere “talent” bestemming in de omgeving aan te geven door bv iemand anders of een collectief doel voor de gemeenschap mee te steunen.

Hieronder de foto van de feestelijke uitreiking ter plaatse.

 

PvT Award 2016 vs 16-12-18

 

???????????????????????????????

 

 

 

Deel op FacebookShare on Facebook